Cu puțin mai puțin de două luni înainte de a împlini 41 de ani, Roger Federer nu are de gând să renunțe la visul de a mai evolua în cadrul câtorva turnee înainte de a pune în mod oficial racheta în cui. Intervievat de SRF Sport, campionul de la Basel, câștigător a 20 de Grand Slam-uri în carieră, și-a anunțat obiectivele pentru sezonul 2022, aflat acum la jumătate.
"Obiectivul meu este să mă întorc să joc cu ocazia Laver Cup și a turneului de la Basel", a declarat elvețianul, al cărui ultim meci a fost în sferturile de finală ale Wimbledon 2021 , pe care l-a pierdut în fața lui Hubert Hurkacz. Apoi, FedEx a efectuat operația la genunchi, a treia în ultimii doi ani, și lunga recuperare.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Federer, declarații emoționante pe centralul de la Wimbledon: "Sper să mai pot juca o dată aici"
ACUM 16 ORE

Roger Federer nu are de gând să renunțe nici la 41 de ani

Dacă programul stabilit va fi respectat, atunci, Federer își va perfecționa pregătirea fizică în vară, renunțând, pe lângă Wimbledon, și la ultimul turneu major al sezonului, US Open, câștigat de cinci ori în carieră de Roger, pentru a reveni pe teren pentru Laver Cup, competiție programată la Londra între 23 și 25 septembrie, iar apoi în turneul de acasă de la Basel, între 24 și 30 octombrie.
Federer a explicat cum decurge recuperarea: "Am știut de la început că va fi un drum lung, că recuperarea va fi lentă, dar nu pot decât să am răbdare. Sunt foarte activ: Merg la sală de cinci sau șase ori pe săptămână, chiar dacă joc foarte puțin tenis, mai ales cu copiii mei. Voi reveni cu siguranță, nu știu cum și unde, dar mă voi întoarce. Sunt curios să înțeleg ce se va întâmpla, dar sunt încrezător. Următoarele trei sau patru luni vor fi fundamentale pentru a-mi defini viitorul".
Wimbledon
Simona Halep, premiată la Wimbledon! Românca, aplauze la scenă deschisă pentru Federer
ACUM 17 ORE
Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26