În timp ce dezbaterea despre cine este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile este tot mai intensă și probabil va continua pentru totdeauna, în ceea ce privește popularitatea Roger Federer nu are rival.
Acest lucru nu este văzut cu ochi buni de Gilles Simon. Deși se declară un mare admirator al lui Federer, francezul este de părere că ar fi bine ca recordurile elvețianului să fie doborâte, pentru ca tenisul să avanseze.
"Nu am nimic împotriva lui Roger Federer personal, ci împotriva imaginii pe care o are lumea despre el. De mulți ani, lumea crede că doar stilul lui Federer trebuie să fie antrenat. El, prin grația sa a ajuns să valideze aceste alegeri, dar ne-a făcut să pierdem 20 de ani.", a declarat Simon pentru L’Equipe.
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
ACUM 43 MINUTE

Gilles Simon: "În Franța, toată lumea vrea să fie ca Roger Federer"

În opinia jucătorului francez, popularitatea imensă a lui Federer eclipsează performanțele uluitoare ale unor alți tenismeni, ceea ce nu este deloc bine pentru tenis ca și sport.
"În Franța, toată lumea vrea să fie ca Roger Federer: părinții și antrenorii vor ca toți copiii să fie ca el. Nu ne dăm seama că Rafael Nadal a câștigat atât de multe Grand Slam-uri făcând ceva cu totul diferit. De aceea, ar fi util dacă recordurile lui Roger Federer ar cădea, pentru că ne-ar permite să-i vedem în cele din urmă și pe ceilalți.", a completat Simon.
Rafael Nadal tocmai l-a egalat pe Federer la numărul de titluri de Grand Slam (20), iar spaniolul ar mai putea juca câțiva ani și ar putea doborî acest record. Rivalitatea dintre cei doi mari campioni a dus la doborârea a fel și fel de recorduri, ibericul putându-se lăuda că tocmai a devenit jucătorul cu cele mai multe săptămâni consecutive din istorie în Top 10. De asemenea, și Novak Djokovic ar putea atinge cifrele elvețianului, dar asta nu va însemna că popularitatea lui Federer va scădea din aceste motive.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36