Roger Federer este un model de urmat pentru cei mai mulți copii care se apucă de tenis și care visează să fie ca el într-o bună zi. La fel ca toți ceilalți tenismeni, Federer a avut și momente mai puțin bune de-a lungul anilor. Deși este admirat în prezent pentru calmul de pe teren, Federer nu a fost întotdeauna așa.
Până la sfârșitul adolescenței, Roger Federer nu-și putea păstra cumpătul deloc în partidele de juniori. Elvețianul își distrugea rachetele, înjura și avea mereu ceva de obiectat atunci când pierdea câte un punct. FedEx a vorbit despre acea atitudine și a recunoscut că a avut nevoie de foarte mult timp pentru a nu mai repeta acele greșeli, mai ales că pierdea foarte multă energie enervându-se pe teren.
Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 2 ORE

Roger Federer, despre cum își pierdea adesea cumpătul pe teren în perioada adolescenței

Aducându-și aminte de acele vremuri, Roger Federer a menționat și cum părinții lui se simțeau adesea jenați când îl priveau jucând. Ei au fost de altfel și cei care l-au îndemnat să-și schimbe atitudinea în mod drastic. Fie asta, fie să meargă la turnee fără ei. Roger s-a străduit să lase în urmă acel comportament.
"Când eram mic, am început să joc tenis la vârsta de 3 ani. M-am dezvoltat și am crescut înjurând mereu pe teren. Aruncam rachete și tot ce prindeam. Părinții mei se simțeau stânjeniți de comportamentul meu și mi-au spus să mă opresc. Mi-au spus clar că dacă nu mă schimb nu vor mai veni cu mine la turnee.
A trebuit să mă liniștesc, dar am muncit la asta până când am împlinit 19 ani. De abia atunci am început să fac îmbunătățiri din acest punct de vedere. Mă plângeam de fiecare punct pe care-l pierdeam, sincer să fiu nu știu cum am trecut peste asta. Știam că pierd energie enervându-mă mereu pe mine însumi. Acum sunt calm, sunt fericit că am putut schimba acel comportament", a spus Federer.
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 4 ORE
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42