Fanii tenisului din toată lumea așteaptă cu nerăbdare turneul organizat la Doha, asta pentru că întrecerea programată în Qatar în perioada 8 – 13 martie marchează revenirea lui Roger Federer pe terenul de tenis, la mai bine de un an de când nu a mai evoluat într-o competiție oficială. Totuși, Roger Federer nu va lua parte la un turneu important și unde este campion en-titre, Miami.
Conform informațiilor apărute în presa internațională, Federer va participa la Doha (8-13 martie) și Dubai (14-20 martie), iar după va lua o pauză. Marele campion elvețian, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, nu va participa la turneul Masters de la Miami și cel mai probabil va face apoi trecerea pe suprafața preferată a marelui lui rival, Rafael Nadal (zgura).
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54

Roger Federer, forfait la Miami. Explicațiile agentului său

Federer este în continuare campion en-titre la Miami, după ce a cucerit trofeul în 2019, iar ediția din 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus. Fără doar și poate, organizatorii turneului de la Miami au primit o lovitură puternică, asta pentru că ei sperau să aibă la start tripleta de aur din tenisul mondial masculin: Federer - Nadal - Djokovic. Chiar și așa, e probabil ca și Nole să absenteze după triumful de la Australian Open, asta pentru că problemele abdominale pe care le-a acuzat la Melbourne au nevoie de o perioadă mai îndelungată de refacere.
Agentul lui Roger Federer, Mike Godsick, a explicat retragerea elvețianului de la Miami, mărturisind că totul face parte dintr-un plan pus la cale de echipa campionului din Țara Cantoanelor: "După Doha și proabil Dubai, Federer va reveni la rutina lui de antrenament obișnuită pentru ca revenirea la cel mai înalt nivel să se producă gradual. Nu putem risca o accidentare acum, după mai bine de un an de la ultimul meci oficial", a transmis Godsick.
Dacă niciun disconfort nu apare în zilele următoare, Roger va putea fi urmărit la Doha după o absență de 13 luni din circuitul mondial. De la ultimul meci disputat (semifinala de la Australian Open 2020 contra lui Djokovic), Federer a trecut prin două operații la genunchi. În această săptămână, Federer a fost egalat de Novak Djokovic în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (310). Roger a câștigat titlul de 4 ori la Miami, ultima dată în 2019.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27