Irina Bara, ocupanta locului 142 WTA, venită din calificări, a produs o surpriză uriașă pe tabloul de simplu feminin și s-a calificat în turul al doilea de la Roland Garros, jucătoarea noastră trecând de Donna Vekic (30 WTA, cap de serie nr. 26) în două seturi, scor 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră și 57 de minute de joc. În turul următor, Irina Bara va juca împotriva belgiencei Alison Van Uytvanck (65 WTA), care a învins-o pe suedeza Rebecca Peterson (50 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-1.
Pentru Irina, aceasta este prima prezență în turul al doilea al unui turneu de Grand Slam. Calificarea în turul al doilea îi asigură Irinei Bara un cec în valoare de 84.000 de euro și 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu. Această victorie va rămâne pentru totdeauna în memoria Irinei, care a folosit toate condițiile ce păreau potrivnice în favoarea ei și a punctat de fiecare dată când a avut ocazia.

Cum a obținut Irina Bara victoria carierei la Roland Garros

National Bank Open
Bornele uimitoare atinse de Simona Halep la Toronto! Ce a reușit după victoria zdrobitoare cu Vekic
09/08/2022 LA 12:52
Irina a fost azi la înălțime la mai multe capitole. Important de precizat este procentajul obținut la primul serviciu (73% pentru Irina) și 59% pentru Donna Vekic. Nici la retur nu a fost mai prejos sportiva noastră, care pe serviciul doi al adversarei și-a crescut foarte mult nivelul și a punctat decisiv de 12 ori din 17 șanse avute. În ciuda faptului că Vekic a avut mai multe lovituri câștigătoare decât Irina (25 la 18), croata a și greșit foarte mult (33 de greșeli neforțate, comparativ cu doar 11 ale Irinei.
România ajunge astfel la cinci jucătoare calificate în turul doi de la Paris: Simona Halep, Irina Begu, Patricia Ţig, Ana Bogdan și Irina Bara. În primul tur au fost eliminate Monica Niculescu și Sorana Cîrstea.
Programul româncelor în turul doi de la Roland Garros:
  • Simona Halep (2 WTA, cap de serie nr. 1) vs Irina Begu (72 WTA)
  • Patricia Țig (58 WTA) vs Christina McHale (SUA, 81 WTA)
  • Ana Bogdan (93 WTA) vs Sofia Kenin (SUA, 6 WTA, cap de serie nr. 4)
  • Irina Bara (142 WTA) vs Alison Van Uytvanck (Belgia, 65 WTA)
Dacă își vor câștiga meciurile, Ana Bogdan și Irina Bara se vor întâlni în turul trei.
National Bank Open
Bookmakerii s-au lămurit! Cota primită de Simona Halep la câștigarea titlului de la Toronto
09/08/2022 LA 11:28
National Bank Open
Simona Halep își poate îndeplini visul la Toronto! Ce loc va ocupa dacă va câștiga titlul în Canada
09/08/2022 LA 10:38