Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Bara, victoria carierei la Roland Garros! Cum a reușit s-o "anihileze" pe Donna Vekic la Paris

Irina Aldea

Publicat 29/09/2020 la 18:40 GMT+3

Irina Bara a obținut marți la Roland Garros victoria carierei în fața Donnei Vekic, o jucătoare cu un potențial uriaș.

Irina Bara

Credit imagine: Getty Images

Irina Bara, ocupanta locului 142 WTA, venită din calificări, a produs o surpriză uriașă pe tabloul de simplu feminin și s-a calificat în turul al doilea de la Roland Garros, jucătoarea noastră trecând de Donna Vekic (30 WTA, cap de serie nr. 26) în două seturi, scor 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră și 57 de minute de joc. În turul următor, Irina Bara va juca împotriva belgiencei Alison Van Uytvanck (65 WTA), care a învins-o pe suedeza Rebecca Peterson (50 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-1.
Pentru Irina, aceasta este prima prezență în turul al doilea al unui turneu de Grand Slam. Calificarea în turul al doilea îi asigură Irinei Bara un cec în valoare de 84.000 de euro și 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu. Această victorie va rămâne pentru totdeauna în memoria Irinei, care a folosit toate condițiile ce păreau potrivnice în favoarea ei și a punctat de fiecare dată când a avut ocazia.

Cum a obținut Irina Bara victoria carierei la Roland Garros

Irina a fost azi la înălțime la mai multe capitole. Important de precizat este procentajul obținut la primul serviciu (73% pentru Irina) și 59% pentru Donna Vekic. Nici la retur nu a fost mai prejos sportiva noastră, care pe serviciul doi al adversarei și-a crescut foarte mult nivelul și a punctat decisiv de 12 ori din 17 șanse avute. În ciuda faptului că Vekic a avut mai multe lovituri câștigătoare decât Irina (25 la 18), croata a și greșit foarte mult (33 de greșeli neforțate, comparativ cu doar 11 ale Irinei.
România ajunge astfel la cinci jucătoare calificate în turul doi de la Paris: Simona Halep, Irina Begu, Patricia Ţig, Ana Bogdan și Irina Bara. În primul tur au fost eliminate Monica Niculescu și Sorana Cîrstea.
Programul româncelor în turul doi de la Roland Garros:
  • Simona Halep (2 WTA, cap de serie nr. 1) vs Irina Begu (72 WTA)
  • Patricia Țig (58 WTA) vs Christina McHale (SUA, 81 WTA)
  • Ana Bogdan (93 WTA) vs Sofia Kenin (SUA, 6 WTA, cap de serie nr. 4)
  • Irina Bara (142 WTA) vs Alison Van Uytvanck (Belgia, 65 WTA)
Dacă își vor câștiga meciurile, Ana Bogdan și Irina Bara se vor întâlni în turul trei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo