Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep își începe evoluția la Roland Garros 2020 în ziua în care împlinește 29 de ani, pe noul "Chatrier". Cu o victorie în fața spaniolei Sara Sorribes Tormo, constănțeanca va ajunge la 15 victorii consecutive în circuit, un nou record al carierei.

S. Halep vs S. Sorribes | Roland-Garros
Simplu feminin | Rundă 1 | 27.09.2020 | Court Philippe-Chatrier
Finalizat
S. Halep (1)
6
6

S. Sorribes
4
0
În direct
Actualizări în direct
Cezara Paraschiv

Actualizat 27/09/2020 la 15:48 GMT+3


6-4, 6-0
Live comment icon
Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Roland Garros 2020, încheind meciul cu o serie de zece game-uri câștigate consecutiv, după o oră și 22 de minute. Constănțeanca a reușit 23 de lovituri câștigătoare, față de 10 ale adversarei sale, iar în setul secund nu a ratat decât de două ori primul serviciu, statistica reținând, astfel, un procentaj de 90% la frecvența primului serviciu.
picture

Roland Garros 2020 | Simona Halep a câștigat clar meciul cu Sorribes Tormo

6-4, 5-0
Halep e ca tăvălugul în acest moment. Sorribes Tormo își pierde serviciul după ce a codnus cu 40-15.
6-4, 4-0
Live comment icon
Patru game-uri la rând în final de prim set, patru game-uri la rând și în start de set doi pentru Simona Halep. Sorribes Tormo a avut nevoie de o scurtă perfectă pentru a-i smulge un punct în acest game.
6-4, 3-0
Live comment icon
Simona Halep a intrat în regim de croaizeră. Chiar dacă toate game-urile din acest game au fost disputate, cu egalități, românca are un avantaj clar după 18 minute, fiind la trei game-uri de calificarea în turul doi.
6-4, 2-0
Principala favorită a turneului are 6-0 în ultimele șase game-uri disputate. Revine bine de la 30-40 pe lansare, salvează minge de break cu lovitură câștigătoare și nu mai are probleme mai departe, confirmând break-ul câștigat anterior.
6-4, 1-0
Live comment icon
Halep fructifică a treia minge de break avută în acest game inaugural al setului doi.
6-4
Live comment icon
Halep câștigă primul set, cu game alb pe lansare. Trimite câștigător cu forehand-ul în debut de game, domină apoi un schimb prelungit de 21 de lovituri care o lasă fără puteri pe spaniolă, trimite apoi un rever câștigător și încheie cu un schimb scurt, pentru 6-4, după 46 de minute.
picture

Roland Garros 2020 | Simona Halep câștigă primul set cu Sorribes Tormo

5-4
Live comment icon
Cu un forehand câștigător, Simona Halep câștigă un nou break și al treilea său game consecutiv în acest prim set care se joacă deja de 40 de minute. Are de două ori mai multe lovituri câștigătoare decât adversara sa (10-5), dar și mai multe greșeli neforțate (15-10).
4-4
Live comment icon
Halep își găsește ritmul la serviciu, punctând pe tabelă cu primul game alb din acest meci.
3-4
Simona Halep obține din nou re-break-ul. Sunt patru break-uri consecutive.
2-4
Live comment icon
Seria break-urilor continuă. Halep nu a fructificat mingea de game avută și pierde trei puncte la rând, permițându-i adversarei să se distanțeze din nou la două game-uri pe tabelă.
2-3
Live comment icon
Simona răspunde prompt, jucând agresiv și din ce în ce mai variat, forțându-și adversara să trimită din ce în ce mai scurt. S-a folosit de scurtă și de contre-pied în acest game, iar la retur atacă mingea mai derveme. Obține re-break-ul la 15, cu o finalizare de la fileu.
1-3
Live comment icon
Halep ratează de trei ori primul serviciu și are probleme în game-ul pe lansare. Simona salvează prima minge de break cu scurtă, profitând de faptul că adversara sa era mult în spatele liniei de fund a terenului. Sorribes Tormo a profitat însă de un serviciu doi moale al principalei favorite pentru a obține break-ul.
1-2
Simona nu și-a calibrat încă loviturile, ratând în câteva rânduri tușele. De partea cealaltă, Sara Sorribes Tormo se apără bine și dă multe mingi înapoi în teren, astfel încât are avantaj la prima pauză a acestei partide.
1-1
Live comment icon
Halep își câștigă cu lejeritate prima tură pe lansare, jucând doar cu prima minge. Spaniola încearcă să o surprindă cu scurtă, însă principala favorită ajunge fără probleme, apoi închide game-ul cu as, găsind un unghi excelent.
0-1
Live comment icon
Spaniola își apără lansarea, chiar dacă românca a condus după primele trei puncte în game. Sorribes Tormo a răspuns bine în schimburile prelungite de mingi de pe linia de fund a terenului în finalul acestui game.
0-0
Live comment icon
Sara Sorribes Tormo începe partida cu serviciul.
14:24
Live comment icon
Partida se dispută cu acoperișul tras, însă chiar și așa, Simona este îmbrăcată gros, cu bluză cu mânecă lungă și colanți pe sub șort.
Live comment icon
Mats Wilander, în studioul Eurosport: "Simona Halep va fi foarte greu de învins. S-a pregătit foarte bine în acest an și, chiar dacă anul trecut s-a impus la Wimbledon, eu tot cred că la Roland Garros se simte cel mai bine."
14:15
Live comment icon
Simona Halep și Sara Sorribes Tormo (23 ani, 70 WTA) se înfruntă în premieră în circuit. Adversara viitoare se alege din partida Irina Begu versus Jill Teichmann.