Monica Niculescu, ocupanta locului 141 WTA, a fost eliminată în primul tur la Roland Garros de către Danielle Collins, semifinalista de la Australian Open 2019, scor 6-2, 2-6, 1-6, la capătul unui meci care a durat aproape două ore de joc. În continuare, americanca de pe locul 57 WTA o va întâlni la Paris pe câștigătoarea meciului dintre Jennifer Brady și Clara Tauson.
Monica a început meciul în forță și a condus cu 4-0 și apoi cu 5-1 în primul set, fiind de departea jucătoarea care ia inițiativa la orice șansă apărută. Slice-ul sportivei noastre a incomodat mult în startul partidei, însă lucrurile nu au continuat la fel și în setul doi. Deși a câștigat primul break în manșa secundă, Monica și-a cedat de fiecare dată serviciul, iar adversara ei a profitat de degringolada game-urilor pe retur.

Monica Niculescu, prima româncă eliminată la Roland Garros

Transylvania Open
Emma Răducanu, Irina Begu și Jaqueline Cristian debutează azi la Transylvania Open! Programul zilei
26/10/2021 LA 07:45
Setul decisiv a fost mult mai bun pentru Danielle Collins, care și-a reglat serviciul și nu l-a mai cedat niciodată, chiar dacă Monica a avut trei șanse de break. În schimb, sportiva noastră și-a cedat serviciul de două ori, suficient pentru ca adversara ei să capete curaj și să se îndrepte rapid către o victorie facilă, în ciuda primului set pierdut.
România continuă totuși la Roland Garros cu patru reprezentante în turul al doilea. Este vorba despre Simona Halep, Irina Begu, Patricia Țig și Ana Bogdan. Azi, pe Eurosport, mai evoluează și Sorana Cîrstea și Irina Bara. În proba de simplu masculin, România nu are din păcate niciun reprezentant la ediția din acest an. Marius Copil a fost eliminat în calificări la Paris.
Tenis
Players' Voice | Danielle Collins: "E important să-mi împărtășesc experiența cu endometrioza"
20/10/2021 LA 13:59
Tenis
Monica Niculescu merge la turneul de la Moscova, dar nu știe dacă poate juca: "Dau anunț pe net!"
15/10/2021 LA 11:54