Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros: "Tot meritul îi revine ei" Ce urmează pentru Simo

Irina Aldea

Actualizat 04/10/2020 la 14:48 GMT+3

Simona Halep a fost azi eliminată în optimile de finală de la Roland Garros de către adolescent Iga Swiatek, care a jucat incredibil.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a avut parte azi de o adversară incredibilă, Iga Swiatek: o sportivă tânără, cu lovituri în forță și o agresivitate extremă. Mai întâi a fost Jelena Ostapenko, apoi Amanda Anisimova, acum - Iga Swiatek. Învinsă în 45 de minute anul trecut de Simona, în aceeași fază a competiției, Swiatek a jucat la totul sau nimic. Și i-a ieșit totul. 30 de lovituri câștigătoare, zero emoții pe serviciu, românca nereușind să ajungă măcar o dată la minge de break. Scor final: 6-1, 6-2.
Principala favorită a competiției s-a lovit ca de stâncă de Swiatek, nu a putut replica în primul set, iar în al doilea toate bătăliile s-au dat pe serviciul ei: două game-uri-maraton, unul de opt minute și unul de nouă, unul pierdut, unul câștigat. Per total, Swiatek a avut 14 mingi de break pe serviciul elevei lui Darren Cahill, dintre care s-a ales cu patru. Poloneza a încheiat meciul având doar câte cinci puncte pierdute pe fiecare dintre cele două servicii. Este prima poloneză în sferturi la Roland Garros după Agnieszka Radwanska (2013). Este prima victorie în fața unei jucătoare din Top 10 mondial pentru Swiatek. Simona Halep se înclină astfel în optimi, cu un tur mai devreme decât anul trecut, seria sa excelentă fiind frântă după 17 victorii consecutive, de manieră fermă.

Ce a spus Simona Halep la conferința de presă pentru Eurosport

Simona a recunoscut că meritul îi revine adversarei ei, care a jucat un tenis solid și care și-a păstrat nivelul excepțional până la final. Campioana noastră a menționat în fața jurnaliștilor că "va mânca o ciocolată, iar mâine se va simți mai bine". Referitor la programul campioanei noastre, Simona ne-a mărturisit că acesta a fost ultimul turneu din 2020 pentru ea.
"A fost un an fantastic, cu toate greutățile pe care le-am avut, nu vreau să ruinez totul doar pentru un meci. Desigur, nu este ușor de acceptat, dar sunt obișnuită cu momentele dificile, așa că voi mânca o ciocolată și sper ca mâine să fiu mai bine. Ea a jucat excepțional, a fost peste tot, a lovit puternic, a fost meciul ei" - Simona Halep, la conferința de presă.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
picture

Simona Halep, interviu exclusiv Eurosport după eliminarea de la Roland Garros

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo