Iga Swiatek, prima jucătoare din Polonia care ajunge în finala de la Roland Garros, a surprins pe toată lumea cu jocul etalat pe zgura pariziană. Sportiva de doar 19 ani s-a calificat ieri în finala competiției, după ce a trecut de Nadia Podoroska, scor 6-2, 6-1. Swiatek nu doar că nu a pierdut set la Paris, anul acesta, dar nici măcar nu a fost în pericol să cedeze vreo manşă. Toate victoriile sale au venit la capătul unor dispute dominate de la un cap la altul.
Tatăl Igăi Swiatek, Tomasz, a vorbit în presa din Polonia despre victoria obținută de fiica lui în optimile de finală împotriva Simonei Halep, campioana din 2018 de la Roland Garros. Tatăl Igăi este de părere că victoria cu Simona i-a dat un boost incredibil de încredere tinerei jucătoare poloneze. Mai mult, el a precizat că Iga a reușit să o domine atât mental, cât și fizic pe Simona, care s-a stresat enorm pe teren.

Tatăl Igăi Swiatek, despre meciul fiicei lui cu Simona Halep

Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
ACUM 11 ORE
"Rolurile s-au schimbat puțin în meciul cu Halep. De data asta, Halep a fost mult mai stresată pe teren decât Iga. Multe din ‘armele’ sale nu au funcționat. A fost surprinsă de jocul agresiv și ofensiv al fiicei mele. A căutat apoi alte soluții și nu le-a găsit. Am văzut și alte meciuri ale lui Halep, în care nu a putut fi la nivelul său și acest lucru a afectat-o.
Mi-am spus că dacă Iga va juca bine, atunci românca va fi afectată emoțional. Drumul spre victorie a fost deschis. Victoria cu Halep a ajutat-o mult pe Iga din punct de vedere mental. De aici a urmat încrederea care a consolidat și următoarele două meciuri”, a afirmat Tomasz Swiatek la postul TVP.

PARCURSUL LUI SWIATEK, LA ROLAND GARROS 2020

  • Turul 1: Marketa Vondrousova 6-1, 6-2
  • Turul 2: Su-Wei Hsieh 6-1, 6-4
  • Turul 3: Eugenie Bouchard 6-3, 6-2
  • Optimi: Simona Halep 6-1, 6-2
  • Sferturi: Martina Trevisan 6-3, 6-1
  • Semifinale: Nadia Podoroska 6-2, 6-1
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
https://i.eurosport.com/2020/10/08/2910021.jpg
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
ACUM 17 ORE
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
IERI LA 18:22