Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, revelația turneului de la Roland Garros! Ascensiune remarcabilă în clasamentul WTA

Irina Aldea

Publicat 08/10/2020 la 12:20 GMT+3

Iga Swiatek, una dintre revelațiile turneului de Grand Slam de la Roland Garros, va cunoaște o ascnesiune remarcabilă în clasamentul WTA de după competiție.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, clasată pe locul 54 WTA la începutul turneului major de la Paris, a ajuns până pe poziția a 33-a în ierarhia LIVE, în urcare cu 21 de locuri. Tânăra sportivă din Polonia are acum 1740 de puncte. Cu o victorie în semifinale, Iga Swiatek va ajunge la 2.260 de puncte și va urca pe locul 24.Un eventual succes la Paris o va propulsa pe Iga Swiatek până pe locul 17 WTA.
Swiatek e prima jucătoare din Polonia care ajunge în semifinale la Roland Garros în ultimii 81 de ani. În 1939, Jadwiga Jedrzejowska reuşea o performanţă similară. Chiar dacă Polonia a avut-o în istoria recentă pe Agnieszka Radwanksa, aceasta nu a performat pe zgura pariziană, bifând doar un sfert de finală, în 2013. Aga a reuşit însă o finală la Wimbledon şi două semifinale la Australian Open. Swiatek nu doar că nu a pierdut set la Paris, anul acesta, dar nici măcar nu a fost în pericol să cedeze vreo manşă. Toate victoriile sale au venit la capătul unor dispute dominate de la un cap la altul.

Parcursul lui Swiatek, la Roland Garros 2020

  • Turul 1: Marketa Vondrousova 6-1, 6-2
  • Turul 2: Su-Wei Hsieh 6-1, 6-4
  • Turul 3: Eugenie Bouchard 6-3, 6-2
  • Optimi: Simona Halep 6-1, 6-2
  • Sferturi: Martina Trevisan 6-3, 6-1
În semifinale, Swiatek o va întâlni pe o altă mare surpriză a competiţiei de la Roland Garros 2020, Nadia Podoroska. Venită din calificări, sportiva din Argentina clasată pe locul 131 WTA a trecut în sferturile de finală de Elina Svitolina, care devenise principal favorite la câștigarea trofeului după eliminarea din competiție a Simonei Halep.
Astăzi sunt programate semifinalele feminine de la Roland Garros, după cum urmează:
  • 16:00 Iga Swiatek – Nadia Podoroska, Eurosport 1
  • aproximativ ora 17.30 Sofia Kenin – Petra Kvitova, Eurosport 1
Finala feminină de la Roland Garros va avea loc sâmbătă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo