Naomi Osaka a anunțat în urmă cu scurt timp, pe contul persona de Twitter, că se retrage de la Roland Garros. Decizia vine ca urmare a presiunii la care a fost supusă nipona din cauza hotărârii sale de a boicota conferințele de presă de la Grand Slam-ul parizian.
"Salutare tuturor! Nu este o situație pe care mi-am imaginat-o sau am intenționat să o creez acum câteva zile. Cred că, acum, cel mai bun lucru pentru turneu, pentru ceilalți jucători și bunăstarea mea este să mă retrag, astfel încât toată lumea să se poată concentra asupra tenisului care se desfășoară la Paris.
Nu am vrut niciodată să atrag atenția și accept că nu am ales momentul ideal de a transmite acest mesaj, iar acesta ar fi putut fi mai clar.
Australian Open
Mats Wilander nu vede cu ochi buni viitorul lui Naomi Osaka în tenis! Anunțul fostului campion
22/01/2022 LA 08:30
Mai important, nu aș banaliza niciodată sănătatea mintală și nici nu aș folosi acest termen foarte ușor. Adevărul este că am suferit crize lungi de depresie de la US Open, în 2018 și mi-a fost foarte greu să fac față acestui lucru.", și-a început Osaka mesajul postat pe contul personal de Twitter.

Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros

Nipona a continuat să explice de ce a recurs la această decizie:
"Oricine mă cunoaște știe că sunt introvertită și oricine m-a văzut la turnee va observa că de multe ori port căști, deoarece asta îmi acoperă anxietatea socială.
Deși presa de tenis a fost întotdeauna amabilă cu mine (și vreau să-mi cer scuze mai ales pentru toți jurnaliștii pe care i-am rănit), nu sunt un vorbitoare în public naturală și sufăr valuri uriașe de anxietate înainte de a vorbi cu presa mondială.
Devin foarte nervoasă și mi se pare stresant să încerc mereu să mă angajez și să dau cele mai bune răspunsuri pe care le pot da
Aici, la Paris, mă simțeam deja vulnerabilă și anxioasă, așa că îmi voi lua timp departe de teren acum.
Am anunțat preventiv, deoarece simt că regulile sunt destul de învechite în anumite părți și am vrut să evidențiez acest lucru.
Le-am scris în privat organizatorilor turneului cerându-mi scuze și spunându-le că aș fi mai mult decât fericită să vorbesc cu ei după turneu, deoarece Grand Slam-urile sunt foarte intense.", a completat nipona.
Ca urmare a retragerii celei de-a 2-a jucătoare a lumii, Ana Bogdan va juca direct în turul 3 de la Roland Garros.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
21/01/2022 LA 13:47
Australian Open
Dezastru total pentru Osaka, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA
21/01/2022 LA 12:45