Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia unică luată de Naomi Osaka la Roland Garros: boicotează presa. Motivul niponei

Nicu Savin

Publicat 27/05/2021 la 11:09 GMT+3

Naomi Osaka a decis să nu participe la nicio conferință de presă pe parcursul turneului de la Roland Garros. Nipona a făcut anunțul printr-o scrisoare deschisă, evocând că a luat această hotărâre pentru a-și proteja sănătatea mintală pe parcursul turneului.

Naomi Osaka

Credit imagine: Getty Images

Naomi Osaka, de patru ori campioană de Grand Slam, a luat hotărârea de a nu vorbi deloc cu presa pe parcursul turneului de la Roland Garros. Nipona își asumă astfel o amendă pe care o va primi, însă susține că va fi mai în siguranță din punct de vedere mental dacă nu va apărea în fața jurnaliștilor în timpul Grand Slam-ului parizian.
A 2-a jucătoare a lumii a făcut anunțul printr-o postare pe site-urile de socializare, în care a declarat că aparițiile în fața presei o pot afecta negativ, susținând că unii jurnaliști "nu țin cont de sănătatea mintală a sportivilor".
"Scriu aceste rânduri pentru a informa că nu voi participa la nicio conferință de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simțit adesea că oamenii nu țin cont de sănătatea mintală a sportivilor și văd acest lucru de fiecare dată când privesc o conferință de presă sau particip la una.
De multe ori ne-am așezat acolo și am primit întrebări care ni s-au pus de mai multe ori sau care ne aduc îndoieli din punct de vedere psihic și pur și simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine.
Am urmărit numeroase clipuri cu sportivi care sufereau enorm în sala de conferințe după o înfrângere. Aceste situații se asemănau cu a lovi cu piciorul pe cineva care este la pământ și nu înțeleg raționamentul din spatele acestor lucruri.", a scris Osaka pe contul personal de Twitter

Naomi Osaka riscă o amendă de până la 20.000 de €

Conform normelor aflate în vigoare, refuzul de a vorbi cu presa se pedepsește cu o amendă de până la 20.000 de €. Nipona este conștientă ca va fi amendată, dar a menționat că speră ca banii pe care îi va plăti se vor duce către o către o organizație caritabilă de sănătate mintală.
"Dacă organizatorii cred că pot continua să spună: "Vorbiți cu presa sau veți fi amendați!" și continuă să ignore sănătatea mintală a sportivilor care se află în centrul organizației lor, atunci îmi vine să râd.", a adăugat nipona.
Naomi Osaka nu a trecut niciodată în carieră de turul 3 de la Roland Garros. În general, zgura i-a pus mari probleme, ea nejucând nici măcar o dată într-o finală pe suprafața roșie. În acest an, Osaka a participat la 2 turnee pe zgură, dar în ambele a ieșit prematur: a pierdut în turul 2 la Madrid contra Kaolinei Muchova și în primul tur la Roma în fața Jessicăi Pegula.
Turneul de la Roland Garros va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 30 mai-13 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo