Iga Swiatek (9 WTA) a oferit o nouă demonstrație de forță la Roland Garros, câștigând în minimum de seturi contra Martei Kostyuk (81 WTA), una dintre surprizeșle plăcute ale acestei ediții.
Primul set a început sub semnul echilibrului, dar poloneza a fost mai bună în momentele cheie și a câștigat cu 6-3, chiar dacă ucraineanca s-a ridicat de multe ori la nivelul campioanei en-titre.

Iga Swiatek continuă cursa de apărare a titlului de la Roland Garros

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Debutul manșei secunde a fost tot la discreția lui Swiatek, care a condus cu 2-0, dar ucraineanca și-a dat seama că nu are nimic de pierdut și s-a relaxat, câștigând 3 game-uri la rând și trecând în față. Swiatek a replicat imediat și a reușit să egaleze la 3 și apoi să facă un nou break, care de această dată s-a dovedit a fi decisiv.
La 3-5, Kostyuk a reușit să salveze o minge de meci și să rămână în partidă, dar apoi poloneza a închis ostilitățile în favoarea sa, impunându-se cu 6-3, 6-4, la capătul a o oră și 33 de minute de joc.
Astfel, Iga Swiatek își continuă drumul către apărarea titlului cucerit anul trecut. Poloneza este mare favorită în acest moment, ea fiind singura jucătoare din Top 10 WTA rămasă în concurs.
Prin victoria în minimum de seturi de azi, Swiatek a ajuns la 22 de seturi câștigate la rând pe zgura pariziană, ea obținând trofeul în 2020 fără să piardă set.
Pentru un loc în semifinale, Swiatek va juca contra Mariei Sakkari, care a furnizat astăzi o surpriză, cel puțin prin prisma scorului, învingând-o cu 6-1, 6-3 pe finalista de anul trecut, Sofia Kenin.
Tabloul sferturilor de finală de la Roland Garros
  • Cori Gauff - Barbora Krejcikova
  • Maria Sakkari - Iga Swiatek
  • Elena Rybakina - Anastasia Pavlyunchenkova
  • Tamara Zidansek - Paula Badosa
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
30/11/2022 LA 12:40
Tenis
Dominația Igăi Swiatek, valabilă doar un sezon? Fostul antrenor al Emmei Răducanu s-a convins
28/11/2022 LA 11:32