Iga Swiatek (9 WTA) a oferit o nouă demonstrație de forță la Roland Garros, câștigând în minimum de seturi contra Martei Kostyuk (81 WTA), una dintre surprizeșle plăcute ale acestei ediții.
Primul set a început sub semnul echilibrului, dar poloneza a fost mai bună în momentele cheie și a câștigat cu 6-3, chiar dacă ucraineanca s-a ridicat de multe ori la nivelul campioanei en-titre.

Iga Swiatek continuă cursa de apărare a titlului de la Roland Garros

Transylvania Open
Kontaveit îi declară "război" Simonei Halep înaintea finalei de la Cluj: "Acum sunt mai pregătită!"
30/10/2021 LA 19:03
Debutul manșei secunde a fost tot la discreția lui Swiatek, care a condus cu 2-0, dar ucraineanca și-a dat seama că nu are nimic de pierdut și s-a relaxat, câștigând 3 game-uri la rând și trecând în față. Swiatek a replicat imediat și a reușit să egaleze la 3 și apoi să facă un nou break, care de această dată s-a dovedit a fi decisiv.
La 3-5, Kostyuk a reușit să salveze o minge de meci și să rămână în partidă, dar apoi poloneza a închis ostilitățile în favoarea sa, impunându-se cu 6-3, 6-4, la capătul a o oră și 33 de minute de joc.
Astfel, Iga Swiatek își continuă drumul către apărarea titlului cucerit anul trecut. Poloneza este mare favorită în acest moment, ea fiind singura jucătoare din Top 10 WTA rămasă în concurs.
Prin victoria în minimum de seturi de azi, Swiatek a ajuns la 22 de seturi câștigate la rând pe zgura pariziană, ea obținând trofeul în 2020 fără să piardă set.
Pentru un loc în semifinale, Swiatek va juca contra Mariei Sakkari, care a furnizat astăzi o surpriză, cel puțin prin prisma scorului, învingând-o cu 6-1, 6-3 pe finalista de anul trecut, Sofia Kenin.
Tabloul sferturilor de finală de la Roland Garros
  • Cori Gauff - Barbora Krejcikova
  • Maria Sakkari - Iga Swiatek
  • Elena Rybakina - Anastasia Pavlyunchenkova
  • Tamara Zidansek - Paula Badosa
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Transylvania Open
Simona Halep, la a 40-a finală a carierei! Statistică fabuloasă înaintea finalei de la Cluj
30/10/2021 LA 17:23
Transylvania Open
Simona Halep – Anett Kontaveit, finala de la Transylvania Open! Ora de start a meciului
30/10/2021 LA 16:48