Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Iga Swiatek, de neoprit la Roland Garros! Poloneza, în sferturi, după o nouă prestație solidă

Nicu Savin

Actualizat 07/06/2021 la 23:50 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat fără prea mari probleme în sferturile de finală de la Roland Garros, învingând-o în 2 seturi pe Marta Kostyuk, scor 6-3, 6-4.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek (9 WTA) a oferit o nouă demonstrație de forță la Roland Garros, câștigând în minimum de seturi contra Martei Kostyuk (81 WTA), una dintre surprizeșle plăcute ale acestei ediții.
Primul set a început sub semnul echilibrului, dar poloneza a fost mai bună în momentele cheie și a câștigat cu 6-3, chiar dacă ucraineanca s-a ridicat de multe ori la nivelul campioanei en-titre.

Iga Swiatek continuă cursa de apărare a titlului de la Roland Garros

Debutul manșei secunde a fost tot la discreția lui Swiatek, care a condus cu 2-0, dar ucraineanca și-a dat seama că nu are nimic de pierdut și s-a relaxat, câștigând 3 game-uri la rând și trecând în față. Swiatek a replicat imediat și a reușit să egaleze la 3 și apoi să facă un nou break, care de această dată s-a dovedit a fi decisiv.
La 3-5, Kostyuk a reușit să salveze o minge de meci și să rămână în partidă, dar apoi poloneza a închis ostilitățile în favoarea sa, impunându-se cu 6-3, 6-4, la capătul a o oră și 33 de minute de joc.
Astfel, Iga Swiatek își continuă drumul către apărarea titlului cucerit anul trecut. Poloneza este mare favorită în acest moment, ea fiind singura jucătoare din Top 10 WTA rămasă în concurs.
Prin victoria în minimum de seturi de azi, Swiatek a ajuns la 22 de seturi câștigate la rând pe zgura pariziană, ea obținând trofeul în 2020 fără să piardă set.
Pentru un loc în semifinale, Swiatek va juca contra Mariei Sakkari, care a furnizat astăzi o surpriză, cel puțin prin prisma scorului, învingând-o cu 6-1, 6-3 pe finalista de anul trecut, Sofia Kenin.
Tabloul sferturilor de finală de la Roland Garros
  • Cori Gauff - Barbora Krejcikova
  • Maria Sakkari - Iga Swiatek
  • Elena Rybakina - Anastasia Pavlyunchenkova
  • Tamara Zidansek - Paula Badosa
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo