Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a anunţat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros ca urmare a amenințărilor cu descalificarea primite de niponă de la cele patru turnee de Grand Slam. Prin urmare, românca Ana Bogdan se califică fără să joace în runda a treia a celui de-al doilea turneu major al anului.
''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka pe contul personal de Twitter. Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Grand Slam, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

Roland Garros 2021 | Cum a reacționat FFT după retragerea niponei Naomi Osaka

Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24
"Noi suntem dezolaţi şi trişti pentru Naomi Osaka. Retragerea lui Naomi de la Roland-Garros este un deznodământ nefericit. Noi îi urăm tot binele şi restabilire rapidă şi sperăm, totodată, să o vedem pe Naomi la turneul nostru anul viitor", a declarat Moretton.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
"La fel ca toate celelalte turnee de Mare Şlem, WTA, ATP şi ITF, noi rămânem atenţi la binele tuturor sportivilor şi ne angajăm să continuăm să îmbunătăţim toate aspectele experienţei jucătoarelor şi jucătorilor la turneul nostru, inclusiv cu media, aşa cum am făcut întotdeauna", se mai arată în comunicat.
Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Ţig. Naomi Osaka risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească de la conferinţele de presă, au precizat organizatorii
Osaka făcuse un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor. Jucătoarea japoneză a susţinut că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42