Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a făcut un anunţ neașteptat înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, spunând că refuză orice dialog cu jurnaliştii la Paris. Sportiva din Japonia și-a motivat alegerea afirmând că prezența tenismenilor la conferinţele de presă pun o povară uriașă asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.
"Scriu asta pentru a spune că nu voi face nicio conferinţă de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simţit adesea că lumea nu ţine cont de sănătatea mentală a sportivilor şi acest lucru sună adevărat ori de câte ori văd o conferinţă de presă sau particip la una. Adesea, noi stăm acolo şi răspundem la întrebări la care am răspuns de mai multe ori înainte sau răspundem la întrebări care aduc îndoială în mintea noastră şi pur şi simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine", a declarat Osaka, câştigătoare a patru Grand Slam-uri, ultimul la Australian Open 2021.
Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24

Naomi Osaka, criticată dur de directorul turneului de la Roland Garros pentru boicotul presei

Jucătoarea japoneză susţine că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum "ai lovi o persoană care este căzută". Osaka a precizat că decizia ei nu are "nimic personal" contra turneului sau a unor jurnalişti, cu care are o relaţie de prietenie, şi speră că organizatorii vor înțelege și aproba abordarea ei.
Totuși, acest lucru nu se va întâmpla, asta pentru că nipona a fost criticată în termeni duri de directorul turneului de la Roland Garros, Guy Forget: "Gestul ei este rușinos, enervant și dizgrațios. Nu este un mesaj potrivit. Cu toții traversăm o criză fără precedent și toată lumea ar trebui să facă un efort în această direcție", a transmis fostul tenismen francez, în prezent director al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.
La cele mai multe turnee de tenis, jucătorii sunt obligaţi să vorbească la conferinţa de presă de după fiecare meci sau să plătească o amendă dacă nu se conformează. Osaka speră că sumele mari cu care va fi amendată vor avea ca destinaţie o organizaţie caritabilă de sănătate mintală. Ea a postat apoi pe Twitter un videoclip în care jucătorul de fotbal american Marshawn Lynch, de la Seattle Seahawks, spune celebra frază: "Sunt aici, deci nu voi fi amendat", la o conferinţă de presă dinaintea Super Bowl-ului din 2015.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42