Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a făcut un anunţ neașteptat înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, spunând că refuză orice dialog cu jurnaliştii la Paris. Sportiva din Japonia și-a motivat alegerea afirmând că prezența tenismenilor la conferinţele de presă pun o povară uriașă asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.
"Scriu asta pentru a spune că nu voi face nicio conferinţă de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simţit adesea că lumea nu ţine cont de sănătatea mentală a sportivilor şi acest lucru sună adevărat ori de câte ori văd o conferinţă de presă sau particip la una. Adesea, noi stăm acolo şi răspundem la întrebări la care am răspuns de mai multe ori înainte sau răspundem la întrebări care aduc îndoială în mintea noastră şi pur şi simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine", a declarat Osaka, câştigătoare a patru Grand Slam-uri, ultimul la Australian Open 2021.
Roland Garros
Pliskova, ironie "pe față" pentru Osaka, după ce nipona a zis că nu e motivată să joace la Wimbledon
ACUM 5 ORE

Naomi Osaka, criticată dur de directorul turneului de la Roland Garros pentru boicotul presei

Jucătoarea japoneză susţine că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum "ai lovi o persoană care este căzută". Osaka a precizat că decizia ei nu are "nimic personal" contra turneului sau a unor jurnalişti, cu care are o relaţie de prietenie, şi speră că organizatorii vor înțelege și aproba abordarea ei.
Totuși, acest lucru nu se va întâmpla, asta pentru că nipona a fost criticată în termeni duri de directorul turneului de la Roland Garros, Guy Forget: "Gestul ei este rușinos, enervant și dizgrațios. Nu este un mesaj potrivit. Cu toții traversăm o criză fără precedent și toată lumea ar trebui să facă un efort în această direcție", a transmis fostul tenismen francez, în prezent director al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.
La cele mai multe turnee de tenis, jucătorii sunt obligaţi să vorbească la conferinţa de presă de după fiecare meci sau să plătească o amendă dacă nu se conformează. Osaka speră că sumele mari cu care va fi amendată vor avea ca destinaţie o organizaţie caritabilă de sănătate mintală. Ea a postat apoi pe Twitter un videoclip în care jucătorul de fotbal american Marshawn Lynch, de la Seattle Seahawks, spune celebra frază: "Sunt aici, deci nu voi fi amendat", la o conferinţă de presă dinaintea Super Bowl-ului din 2015.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
23/05/2022 LA 13:20
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
23/05/2022 LA 10:48