În această seară vom asista la episodul cu numărul 59 al celei mai spectaculoase rivalități din istoria tenisului mondial masculin. Rafael Nadal, câștigător a 13 titluri la Roland Garros, îl va avea ca adversar pe Novak Djokovic, campionul en-titre de la Paris. Super-duelul e programat în sesiunea de seară, nu înainte de ora 21.45, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Deși sesiunea de seară nu este deloc pe placul lui Rafael Nadal, antrenorul său nu consideră că Djokovic are prima șansă, pentru că indiferent de ora la care e programată partida, meciul tot pe zgură se joacă: "Noi credem în victorie. Rafa a obținut patru victorii, dintre care una dificilă. Prefer să stea puțin timp pe teren, dar de data aceasta acel duel îl poate ajuta. Rafa își revine de obicei ușor după meciuri lungi, mai ales pe zgură. Nu cred că va fi un handicap pentru el că a câștigat meciul din optimi ​​​​abia după cinci seturi, este odihnit și proaspăt, totul este așa cum trebuie", a spus Carlos Moya la Paris.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rafa Nadal, după victoria cu Fritz: "Nu credeam că pot termina meciul"! Cum a reușit "imposibilul"
ACUM 12 ORE

Carlos Moya e convins că Rafael Nadal e favorit în duelul cu Djokovic la Roland Garros

"Djokovic e favorit? Nu, niciodată. Nu cred că pe zgură se poate pune problema de așa ceva, pe zgură e mereu Rafa favoritul. Desigur, fac parte din echipa lui și îmi este greu să nu fiu părtinitor. Ne așteptăm întotdeauna la ce este mai bun de la Rafa și cred că va fi la cel mai înalt nivel pentru a putea câștiga. Va fi greu, dar cred că Rafa este pregătit", a mai spus Moya, care a vorbit pe larg despre super-duelul din această seară.
Moya a vorbit și despre cum a fost programat meciul. Deși a declarat ieri că Rafa ar fi trebuit ascultat de organizatori când a spus că meciul ar trebui să fie pus în sesiunea de zi, Moya e convins că acest aspect nu va conta diseară, pentru că Nadal va câștiga oricum: "Trebuie să fii la un nivel extrem de înalt. Va fi bine dacă Rafa evoluează ca în primele 3 meciuri. Trebuie să joace cu acea intensitate pe tot parcursul meciului, dacă vrea să aibă o șansă împotriva unui rival precum Djokovic. Se cunosc foarte bine. Eu personal cred că Rafa mai are un as în mânecă pe care l-ar putea scoate în ultimul moment.
În timpul zilei, mingea sare mai mult, ceea ce se potrivește stilului de joc al lui Rafa și este mai periculos. În urmă cu doi ani, ei jucau sub un acoperiș închis, era frig și era noapte, iar el a făcut un meci fantastic. Ne-am dorit să se joace în timpul zilei, dar nu contează, cu siguranță vom câștiga".
CINE CÂȘTIGĂ SUPER-DUELUL DIN SFERTURI LA ROLAND GARROS?
Până acum, super-campionii Djokovic și Nadal s-au confruntat de 58 de ori, iar sârbul conduce cu 30-28. Ultima lor confruntare directă a avut loc chiar la Paris, anul trecut, în semifinale, atunci când sârbul s-a impus în 4 seturi în fața spaniolului cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2.
Anterior acestei confruntări, Djokovic și Nadal s-au mai întâlnit de două ori în circuit, ambele partide desfășurându-se pe zgură: la Roma și la Paris. La Roma, în finală, Nadal a avut câștig de cauză în 3 seturi, iar anterior, în finala de la Roland Garros din 2020, atunci când ibericul s-a impus în minimum de seturi.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/30/3384381.jpg
Wimbledon
Rafa Nadal, în semifinale la Wimbledon, după ce a trecut de Fritz în decisiv, fiind și accidentat
ACUM 13 ORE
Wimbledon
Djokovic a dezvăluit ce și-a spus la 0-2 la seturi în meciul cu Sinner, din sferturi la Wimbledon
ACUM 20 ORE