Rafael Nadal este deja un nume de legendă pentru tenisul mondial. Înaintea finalei de azi de la Roland Garros, "Matadorul" are deja 21 de titluri de Grand Slam, cele mai multe din istoria circuitului masculin. Așadar, există o mulțime de realizări de unde se poate alege atunci când cineva caută să scoată în evidență cele mai mari victorii ale lui Rafael Nadal, după cum evidențiază Tennis Majors.

Imagini memorabile înaintea finalei Nadal - Ruud. O istorie fabuloasă, prezentată în 46 de secunde

Antrenorul său, Carlos Moya, crede însă că, dacă l-ar învinge pe Casper Ruud în finala transmisă de Eurosport 1 de la ora 16:00, aceasta ar fi cea mai mare victorie a carierei sale.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM 35 MINUTE
"Dacă se impune, în opinia mea, este titlul care merită cel mai mare credit din întreaga lui carieră", a spus Moya pentru L’Equipe. "Când mă uit la triumful de la Australia Open din acest an a fost, de asemenea, dincolo de orice. Ambele sunt în vârf. A avut puține zile de pregătire pentru Australian Open. Iar pentru Roland Garrros și mai puțin! Dar aici e zgură, acesta este Roland Garros, iar cu Rafa se poate întâmpla orice. Dacă ar câștiga, aș pune acest succes înainte de Australian Open", a adăugat Moya.

Carlos Moya, cuvinte de liniște pentru fanii lui Rafael Nadal

Înainte finalei, antrenorul a avut și câteva cuvinte de liniștire pentru cei preocupați de condiția fizică a lui Nadal și de viitorul său în tenis:
"Sincer, sunt pozitiv, dar nu am toate răspunsurile. Nu sunt surprins de modul cum a alergat la Roland-Garros, știu ce este capabil să facă pentru a supraviețui în cele mai proaste condiții, știu rezistența pe care o are. Acest turneu a dovedit-o din nou. Desigur, în ultimele două meciuri a fost foarte aproape de a pierde. Dar a supraviețuit."
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
ACUM O ZI
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
IERI LA 09:12