De MARIAN URSESCU
Casper Ruud a făcut turneul vieții la Roland Garros. Primul norvegian care a ajuns într-o finală de Mare Slam, din istorie. La doar 23 de ani, Casper Ruud nu a avut, efectiv, ce să-i facă lui Nadal. A fost copleșit de miză, de numele adversarului, de idolul său pe care-l întâlnea pentru prima dată în carieră!
În 2022, Ruud a continuat parcursul foarte bun din 2021, când a câștigat cinci turnee ATP. În acest an și-a adjudecat titlu cu numărul 7 din carieră, Argentina Open. Dar cele mai bune jocuri, norvegianul avea să le facă la Paris. A trecut pe rând de Jo-Wilfried Tsonga, Emil Ruusuvuori, Lorenzo Sonego, Hubert Hurkacz, Holger Rune și Marin Cilic.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Halep, Swiatek și Nadal, în acțiune! Kyrgios-Tsitsipas, meciul zilei
ACUM 3 ORE
De luni, va ocupa locul 6 ATP, cea mai bună poziție din carieră pentru norvegianul care se antrenează la Academia ”Rafael Nadal” din Manacor.
Toni Nadal, directorul Academiei Rafa Nadal, este încântat să-l aibă pe primul elev de la centrul său de la Manacor într-o finală majoră:"Dacă trebuie să pierdem cu unul, mai bine pierdem cu Rafael pentru că deja a spus că este idolul lui",a declarant Toni Nadal.
Casper Ruud

"Ești o inspirație pentru mine și pentru toți fanii tenisului!"

"Este pentru prima oară când sunt pe o astfel de scenă. Cel mai important lucru este să-l felicit pe Rafa. E pentru a 14-a oară când câștigi aici, al 22-lea turneu de Mare Slam. Cu toții îți cunoaștem măreția și am văzut ce campion ești. Nu sunt primul care pățește așa ceva, am simțit pe propria mea piele ce însemană să te întâlnesc aici. Te felicit Rafa, atât pe tine, cât și pe echipa ta. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine, ești o inspirație pentru mine și pentru toți fanii tenisului. Sper să continui să joci”, a declarat Casper Ruud la finalul partidei pierdute 3-6, 3-6, 0-6.
"Sper să continuu la fel de bine și în următorii ani, alături de echipa mea. Visez să fim împreună mulți ani și să bifăm multe alte finale. Vreau să le mulțumesc și parizienilor, a fost o experiență minunată pentru mine să joc în fața a atâtor fani. Toți v-ați purtat foarte frumos cu mine în aceste săptămâni și nu pot să vă mulțumesc suficient. Asta îmi dă motivație pentru a mă întoarce", a mai spus norvegianul.
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
IERI LA 09:12
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
IERI LA 19:10