Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Ce șanse are Novak Djokovic să participe la Roland Garros! Anunțul oficial din Franța

Bianca Dumitru

Actualizat 20/02/2022 la 09:30 GMT+2

Novak Djokovic ar putea rata mai multe turnee de Grand Slam în acest an din cauza faptului că a ales să nu se vaccineze împotriva Covid-19. Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a explicat în ce condiții liderul ATP ar putea fi prezent la Roland Garros.

Novak Djokovic celebra el título en Roland-Garros 2021

Credit imagine: Getty Images

După ce a fost expulzat din Australia înainte de a putea lua parte la primul turneu de Grand Slam al anului, Novak Djokovic este în pericol de a rata și următoarele două competiții de top, Wimbledon și Roland Garros.
Organizatorii acestora intenționează să nu le permită sportivilor să participe decât dacă sunt vaccinați împotriva Covid-19, lucru pe care liderul ATP a refuzat să-l facă, fiind dispus să sacrifice câștigarea de trofee pentru poziția sa cu privire la imunizare.
Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a abordat subiectul prezenței lui Djokovic la Roland Garros într-un interviu exclusiv pentru Eurosport România. Aceasta a vorbit despre motivele pentru care francezii au impus vaccinarea drept condiție obligatorie pentru participarea la Grand Slam-ul de la Paris.
În plus, fosta înotătoare care se află în fruntea Ministerului Sportului din Franța din 2018 a explicat în ce condiții liderul clasamentului mondial va putea fi prezent la Roland Garros.
"Este adevărat că, în Franța, de la începutul ieșirii din criză s-a promovat foarte mult vaccinarea și este ceea ce ne-a permis să ieșim din criza sanitară cât mai rapid. Pentru sportivi și pentru cluburile care au fost închise luni de zile a fost foarte important să trecem la pasul vaccinal. Acum avem voie să mergem la antrenamente și concursuri numai dacă suntem vaccinați.
Pentru noi este foarte important să dăm populației asigurări că oamenii pot reveni la sport datorită acestui vaccin și să protejăm sănătatea sportivilor de performanță care au nevoie să aibă grijă de corpul lor, de sănătatea fizică și mentală.
Facem tot posibilul pentru ca sportivii care sunt vaccinați să fie sănătoși și să poată participa la concursuri și sperăm că în curând n-o să mai fie nevoie de aceste măsuri. Dar dacă situația pandemică va mai dura, în mai, când va avea loc Roland Garros, o să rămânem pe poziția actuală", a declarat Roxana Mărăcineanu, în exclusivitate pentru Eurosport România.
picture

Roxana Mărăcineanu, despre posibila participare a lui Novak Djokovic la Roland Garros 2022

Turneul de la Roland Garros este programat în perioada 22 mai - 5 iunie. Toate turneele de Grand Slam vor fi transmise integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Citește și:

"SUNT DISPUS SĂ SACRIFIC TITLURI!"

Novak Djokovic a rupt în sfârșit tăcerea după scandalul din Australia, care s-a încheiat cu expulzarea sa înainte de debutul primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.
Liderul ATP a declarat că preferă să rateze turnee decât să se vaccineze împotriva Covid-19, confirmând încă o dată opiniile puternice pe care le are cu privire la acest subiect atât de controversat la nivel global. Într-un interviu pentru BBC, Djokovic a precizat că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere.
Sârbul a fost întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin: "Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc", a spus el. Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Djokovic a fost expulzat luna trecută din Australia, după ce guvernul i-a anulat viza din cauza statutului său de vaccinare.
Novak Djokovic a declarat, de asemenea, că a obținut o scutire medicală pentru a intra în Australia deoarece a trecut prin boală în luna decembrie a anului 2021. "Nu am fost niciodată împotriva vaccinării", a spus el pentru BBC, confirmând că i-au fost administrate toate vaccinurile din copilărie, "dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo