Finala masculină de la Roland Garros se va juca în ... sală, din cauza ploii. Cel mai greu va fi pentru Rafael Nadal, care este cu 13 ani mai în vârstă față de oponentul Casper Ruud, iar umiditatea ridicată înseamnă mingi mai grele și un joc mai lent. Nadal a jucat în 2 dintre cele 10 sesiuni de seară la această ediție, contra lui Corentin Moutet în turul 2 și în marele meci câștigat cu numărul 1 mondial Novak Djokovic. Spaniolul, de 13 ori câștigător pe zgura magică de la Roland Garros, a jucat cu acoperișul tras și în semifinala cu Zverev, iar rezultatul a fost un meci foarte lent. Ca un exemplu, Nadal a renunțat, în setul 2, să țină o a doua minge în buzunar pentru că șortul său era foarte ud din cauza transpirației. Asta l-a obligat să ceară mereu a doua minge de serviciu de la copii de mingi din spatele său. Semifinala cu Zverev s-a terminat după mai pu'in de două seturi din cauza accidentării teribile a neamțului, dar jucau deja de 3 ore și 13 minute!

Rezumatul semifinalei dintre Nadal și Zverev de la Roland Garros, încheiată după o accidentare

"Condiții grele, cu umezeală, avantajează jucătorii care lovesc plat" a spus Nadal.
Wimbledon
Kyrgios, declarație inedită după calificarea în semifinalele Wimbledon: "M-am gândit să renunț"
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Fostul număr 1 ATP a admis că are mereu probleme atunci când acoperișul este tras la Roland Garros.
"Psihic sunt bine, dar într-o umiditatea atât de mare nu am mai jucat de mult timp. Mingea era îmbibată cu apă, ceea ce m-a făcut să pierd din efectul loviturii mele cu spin. În timpul meciului a trebuit să mă adaptez și să schimb modul de lovire din cauza condițiilor în care am jucat. Din afară, e posibil ca mulți dintre oameni să creadă că mingiile grele favorizează jucătorii ca mine, dar este exact opusul. Cel care lovesc mai plat au de câștigat pentru că acel spin se obține prin utilizarea mai îndelungată a corzilor rechetei. E clar că nu sunt niște condiții care să mă avantajeze și prefer să joc atunci când nu este acoperișul închis. Voi găsi soluții și la finală, dar este mai dificil" a spus Rafa Nadal după succesul din semifinala cu Zverev.
Citește și:

Finala Roland Garros 2022, cel mai probabil cu acoperișul tras

Există 65% șanse de ploaie la ora finalei de la Paris. Organizatorii de la Roland Garros spun că meciul dintre Rafael Nadal și Casper Ruud, programat de la ora 16, se va juca în condiții de sală. Chiar și așa, spaniolul este mare favorit, mai ales că pentru Ruud este primul meci din carieră cu un trofeu de Grand Slam pe masă.
CINE CÂȘTIGĂ TROFEUL DE LA ROLAND GARROS ÎN 2022?
Finala Roland Garros 2022, Nadal - Ruud va fi pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Wimbledon
Rafa Nadal, după victoria cu Fritz: "Nu credeam că pot termina meciul"! Cum a reușit "imposibilul"
ACUM 12 ORE
Wimbledon
Rafa Nadal, în semifinale la Wimbledon, după ce a trecut de Fritz în decisiv, fiind și accidentat
ACUM 13 ORE