Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG Roland Garros | Ruud și Cilic, în careul de ași! Swiatek - Kasatkina, a doua semifinală feminină

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/06/2022 la 07:15 GMT+3

Astăzi s-a stabilit cea de-a doua semifinală de pe tabloul feminin. Iga Swiatek și Daria Kasatkina vor lupta pentru un loc în ultimul act, după ce au trecut în minim de seturi de Jesica Pegula, respectiv Veronika Kudermnetova. La masculin, Marin Cilic a trecut dramatic de Rublev și a ajuns în premieră în careul de ași la Paris. Adversar îi va fi învingătorul disputei Casper Ruud - Holger Rune.

Casper Ruud

Credit imagine: Getty Images

Casper Ruud - Holger Rune, ultimul sfert de finală

UPDATE / Casper Ruud s-a calificat în semifinalele Roland Garros, învingându-l miercuri seară pe Holger Rune, în 4 seturi, scor 6-1, 4-6, 7-6 (2), 6-3, după 3 ore și 18 minute de joc. Norvegianul, locul 8 ATP, îl va înfrunta pentru un loc în finală pe Marin Cilic, într-un meci care va avea loc vineri, de la o oră care va fi anunțată ulterior.
picture

Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros Rezumat

UPDATE / Holger Rune și-a ridicat mult nivelul în finalul actului secund și s-a impus cu 6-4. Ruud a condus cu break, dar apoi danezul a fost ca un tăvălug pe teren și a întors lucrurile în favoarea sa.
UPDATE / Casper Ruud nu i-a dat nicio șansă lui Holger Rune în primul set al duelului de la Roland Garros. Norvegianul a câștigat prima manșă cu 6-1, după numai 33 de miniute de joc.

Cilic l-a învins dramatic pe Rublev

UPDATE / Marin Cilic este în semifinale la Roland Garros. Croatul a câștigat decisivul cu Andrey Rublev la tie-break, scor 10-2.
Astfel, Cilic ajunge în premieră în careul de ași de la Roland Garros. Cele mai bune performanțe ale sale la Paris până în acest an fuseseră cele două sferturi de finală jucate în 2018 și 2018. Croatul nu a mai ajuns atât de sus la un Grand Slam de la US Open 2018, când a ăierdut finala cu Roger Federer. Colic are finală la toate celelalte turnee de Grand Slam, având și un trofeu în palmares (US Open 2014).
picture

Marin Cilic, în semifinale la Roland Garros, după o victorie dramatică cu Andrey Rublev

Cilic a devenit astfel primul croat din istorie care atinge măcar semifinale în toate cele 4 turnee de Grand Slam. De asemenea, este al 5-lea jucător aflat în activitate care se poate lăuda cu această performanță, alături de Nadal, Federer, Djokovic și Murray.
De partea cealaltă, Andrey Rublev pare că se blochează mereu în sferturile turneelor majore. Rusul nu a depășit niciodată în carieră această fază a competiției, acesta fiind al 4-lea sfert pe care îl pierde.
UPDATE / Startul decisivului a oferit faza meciului. Arbitrul a strigat aut la o minge a lui Cilic, dar croatul nu a fost de acord și a intrat într-o dispută cu oficialul. Rublev a intervenit și a susținut că mingea a fost bună, fiind aplaudat de adversarul său. Reluarea a demonstrat însă că arbitrul avea dreptate, astfel că Rublev a pierdut un punct din cauza unui exces de fair-play cum rar se vede.
picture

Rublev, exces de fair-play, în aplauzele lui Cilic! Reluarea a arătat că rusul s-a înșelat

UPDATE / Avem decisiv între Cilic și Rublev! Rusul a câștigat setul 4 cu 6-3 și învingătorul se va decide în ultimul act. Este primul sfert de finală de la Roland Garros care are neoie de set decisiv.
UPDATE / Marin Cilic este la un singur set distanță de semifinale. Croatul a câștigat setul 3 cu 6-4, după 43 de minute.
UPDATE / Marin Cilic câștigă setul secund cu scorul de 6-3, după 49 de minute de joc.
UPDATE / Andrey Rublev câștigă primul set al întâlnirii cu Marin Cilic, scor 7-5, după 56 de minute de joc.

Swiatek - Pegula, ultimul sfert de finală pe tabloul feminin

UPDATE / Iga Swiatek s-a calificat fără emoții în semifinalele turneului de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2020. Poloneza, în vârstă de 21 de ani, s-a impus în fața Jessicăi Pegula cu scorul de 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 31 de minute de joc.
Iga Swiatek a obținut astfel victoria consecutivă cu numărul 33 în circuitul feminin de tenis. Liderul mondial din WTA nu a părut nicio clipă vulnerabilă în fața sportivei care a eliminat-o pe Irina Begu și a dictat în mod permanent ritmul meciului din sferturi.
picture

Iga Swiatek e în semifinale la Roland Garros! Poloneza, victorie clară cu Jessica Pegula la Paris

UPDATE / Iga Swiatek câștigă primul set al confruntării cu Jessica Pegula, 6-3, după 45 de minute de joc.

Kudermetova - Kasatkina, primul sfert de finală de miercuri

UPDATE / Daria Kasatkina (favorita numărul 20) se califică în premieră în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce o învinge pe compatrioata Veronika Kudermetova (favorita numărul 29) cu scorul de 6-4, 7-6 (5), după două ore și 5 minute de joc.
picture

Kasatkina, calificare în premieră în semifinalele de la Roland Garros! Victorie cu V. Kudermetova

În continuare, sportiva din Rusia se va duela cu învingătoarea meciului dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula.
UPDATE / Deși Kudermetova a avut primul break al meciului, Daria Kasatkina își adjudecă până la urmă primul set la Paris, în sferturile de finală. Kasatkina s-a impus cu 6-4, după 45 de minute de joc.
Știre inițială
Ieri s-au stabilit primele semifinale ale ediției din acest an de la Roland Garros: Cori Gauff-Martina Trevisan și Rafael Nadal-Alexander Zverev se vor lupta pentru un loc pentru finalele de la sfârșitul acestei săptămâni.
Astăzi au loc celelalte sferturi de finală de la Roland Garros. Zia va fi deschisă de duelul de pe Philippe Chatrier dintre Veronika Kudermetova (29 WTA) și Daria Kasatkina (20 WTA), la ora 13:00. În optimi, Kudermetova a trecut de Madison Keys, scor 1-6, 6-3, 6-1, în timp ce Kasatkina a avut un meci ușor împotriva Camilei Giorgi, câștigat cu un dublu 6-2.
Următoarea partidă programată pe arena Philippe Chatriei este cea dintre Iga Swiatek (1 WTA) și Jessica Pegula (11 WTA). În optimi, Swiatek a pierdut primul său set la Paris în partida cu Qinwen Zheng. Chinezoaica s-a impus la tibreak în primul set, dar numărul 1 mondial a revenit și a câștigat următoarele două seturi cu 6-0 și 6-2.
picture

Cele mai importante momente ale jocului Iga Swiatek - Qinwen Zheng, în optimile de finală la Paris

De partea cealaltă, Jessica Pegula vine după victoria din optimi în fața Irinei Begu. Americanca a revenit de la 0-1 la seturi, câștigând duelul contra jucătoarei din România cu 4-6, 6-2, 6-3.
Swiatek este favorită clară în acest duel, ea câștigând și ultima partidă dintre cele două, în semifinalele turneului de la Miami.
Citește și:

Casper Ruud și Holger Rune, în sesiunea de seară de la Paris

După cele două sferturi feminine, urmează și ultimele două întâlniri de pe tabloul masculin. Primii care vor intra în scenă sunt Andrey Rublev (7 ATP) și Marin Cilic (23 ATP). Rusul a ajuns în sferturi după ce a profitat de abandonul lui Jannik Sinner în setul al treilea din optimile de finală, în timp ce Marin Cilic a făcut o nouă partidă foarte bună, câștigând fără emoții partida cu Daniil Medvedev, scor 6-2, 6-3, 6-2.
picture

Rezumatul victoriei categorice a lui Cilic asupra lui Medvedev, la Roland Garros

Ziua de la Paris se va încheia cu duelul nordic dintre Casper Ruud (8 ATP) și Holger Rune (40 ATP). Cei doi se află pentru prima oară în sferturile unui turneu de Grand Slam. În optimi, Casper Ruud a trecut de polonezul Hubert Jurkacz (13 ATP), în timp ce Holger Rune a produs surpriza și l-a învins pe Stefanos Tsitsipas (4 ATP), finalistul de anul trecut de la Paris, scor 7-5, 3-6, 6-3, 6-4.
Până acum, Ruud a câștigat toate cele trei întâlniri cu Rune, toate pe zgură, ultima chiar în urmă cu o lună și jumătate, la Monte-Carlo.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 1 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol