Rafael Nadal este primul finalist de pe tabloul masculin de la Roland Garros. Spaniolul s-a calificat în ultimul act al celui de-al doilea Grand Slam al anului după doar un set câștigat în fața lui Alexander Zverev, scor 7-6 (8).
Germanul s-a accidentat la gleznă, în startul tiebreak-ului din setul 2, după 3 ore și 7 minute de joc, fiind scos de pe teren într-un scaun cu rotile. După câteva minute, Zverev a revenit în cârje, confirmând că nu mai poate continua partida, iar Nadal a obținut, astfel, calificarea în finala Roland Garros.

Imaginile durerii! Alexander Zverev a revenit în cârje pe teren pentru a-și anunța retragerea

Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM O ORĂ
La interviul oferit pe teren, imediat după încheierea partidei, ibericul a vorbit despre accidentarea adversarului său, căruia i-a transmis un mesaj de încurajare.
În plus, Rafael Nadal s-a arătat fericit că se va lupta, pentru a 14-a oară în carieră, pentru trofeul de la Roland Garros, spunând totodată că nu se poate bucura pe deplin, fiind marcat de momentele dureroase în care l-a văzut pe Zverev.
Citește și:

Mesajul lui Nadal pentru Zverev, după accidentarea din semifinala de la Roland Garros

"E greu, sunt trist, îmi pare rău pentru el. A făcut un turneu grozav, știu cât de mult se luptă pentru a câștiga un Grand Slam. Pentru moment a fost ghinionist, dar sunt sigur că va câștiga multe trofee de Grand Slam, îi doresc tot binele din lume și o recuperare cât mai rapidă.
A fost un meci greu, am jucat peste 3 ore și nici n-am terminat setul 2. Mi-e dificil să spun prea multe în această situație. Pentru mine, faptul că m-am calificat într-o nouă finală la Roland Garros e un vis împlinit, dar, în același timp, modul în care s-a terminat meciul, faptul că l-am văzut plângând pe Zverev, e foarte dureros pentru mine", a declarat Rafael Nadal, în cadrul interviului acordat pe teren.
Fostul lider ATP își va afla adversarul din finala Roland Garros în urma semifinalei dintre Casper Ruud și Marin Cilic, care se joacă în această seară.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
ACUM 18 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
IERI LA 11:11