Rafael Nadal s-a calificat, în această după-amiază, în turul 2 la Roland Garros, după ce a trecut în trei seturi de Jordan Thompson, scor 2-6, 2-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat două ore și 4 minute.
Spaniolul de pe locul 5 ATP nu a avut mari probleme în fața australianului care ocupă a 82-a poziție în ierarhia mondială. Nadal și-a pierdut un singur serviciu și a reușit în seturile 1 și 3 să câștige câte 5 game-uri consecutive.
Mai mult, în primele două seturi, ibericul și-a adjudecat game-ul de 2-6 fără să piardă punct, așa cum s-a mai întâmplat de alte 5 ori de-a lungul partidei.
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
ACUM 14 ORE
În urma acestei victorii, Rafael Nadal, care a câștigat de 13 ori turneul de la Roland Garros, a obținut calificarea în turul 2 al competiției de la Paris, acolo unde îl va înfrunta pe Corentin Moutet. Francezul de pe locul 139 ATP l-a eliminat astăzi, în turul 1, pe Stan Wawrinka, scor 6-2, 3-6, 6-7 (2), 3-6, după două ore și 54 de minute de joc.
Citește și:

VERDICT CLAR ÎN PRIVINȚA LUI RAFAEL NADAL LA ROLAND GARROS

John McEnroe și-a spus părerea despre tânărul star în ascensiune după victoria din primul tur și a comentat și starea lui Nadal, explicând care este singurul motiv pentru care fostul lider ATP nu este marele favorit al turneului de la Roland Garros.
"Singurul motiv pentru care Rafael Nadal nu pare a fi favoritul nr. 1 al turneului este pentru că pare să aibă un anumit tip de accidentare. Dar, evident, cu felul în care a jucat la Roland Garros, ar fi imposibil de crezut că nu este printre favoriți, mai ales când a câștigat de 13 ori.
A pierdut anul trecut, iar Carlos Alcaraz arată incredibil. Rafa părea accidentat la Roma, așa că este greu de spus. Dar nu cred că asta contează în cele din urmă. Ceea ce contează este cât de sănătos este el", a declarat McEnroe.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378106.jpg
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
IERI LA 19:10
Wimbledon
Stefanos Tsitsipas, victorie clară cu Thompson la Wimbledon! Super-duel pentru grec în turul 3
IERI LA 14:32