Rafael Nadal și-a adjudecat cel de-al 14-lea trofeu de la Roland Garros din carieră, învingându-l în finala competiției din acest an pe Casper Ruud, în trei seturi, scor 6-3, 6-3, 6-0, după două ore și 18 minute de joc.

Rezumatul finalei Roland Garros 2022, Rafa Nadal - Casper Ruud #14 #22

La finalul partidei, ibericul a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre victoria de pe zgura pariziană și despre dificultățile pe care le-a întâmpinat pe parcursul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM 2 ORE
Rafael Nadal a explicat și care este obiectivul său principal în tenis, punctând că nu îl interesează câte trofee câștigă sau dacă este cel mai bun jucător din istorie pentru că motivația și-o ia din pasiunea pentru acest sport.
"Nu este momentul să vorbim despre cele 22 de titluri de Grand Slam, acum trebuie să vorbim despre Roland Garros, pentru că suntem la Roland Garros. Să am încă o dată acest trofeu lângă mine spune totul și este foarte emoționat. Este cea mai emoționantă dintre victorii, cea mai neașteptată într-un fel. Deci, da, sunt foarte fericit.
Au fost o două săptămâni grozave. Sincer, am dat totul de la început, m-am îmbunătățit cu fiecare zi care a trecut, am jucat o finală bună, așa că sunt foarte fericit și nu le pot mulțumi suficient tuturor pentru sprijin din prima zi în care am sosit aici. Sunt foarte emoționat", a început sportivul de 36 de ani.
"Ideea nu este să fiu cel mai bun din istorie și să câștig toate meciurile. Ideea este că îmi place să joc tenis și îmi place competiția. Ne-am îndeplinit visele, eu, Roger Federer, Novak Djokovic, am realizat lucruri la care nici nu visam! Ceea ce mă face să merg mai departe nu e competiția, ideea de a fi cel mai bun sau de a câștiga mai multe Grand Slam-uri decât ceilalți.
Ceea ce mă face să merg înainte este pasiunea pentru joc, faptul că pot să trăiesc momente care vor rămâne cu mine pentru totdeauna și să joc în fața celor mai frumoase galerii și pe cele mai bune stadioane din lume. Asta mă motivează. Această pasiune pentru ceea ce fac.
Desigur, dacă nu mă voi mai simți competitiv și nu mă voi mai distra, voi spune stop! Nu este vorba despre a câștiga cele mai multe titluri. Scopul meu este să-mi ofer posibilitatea de a continua să fac ceea ce îmi place să fac", a continuat Rafael Nadal.
Citește și:

Rafael Nadal: "Dacă nu te surprinde, înseamnă că ești super arogant!"

Sportivul, care a urcat în urma victoriei de la Roland Garros pe locul 4 ATP, a spus și că este surprins de faptul că a reușit să câștige atât de multe trofee de Grand Slam, menționând că nu s-a considerat niciodată atât de bun.
"Desigur, este o surpriză, dacă nu te surprinde să câștigi 14 trofee la Roland Garros și 22 de Grand Slam-uri, înseamnă că ești super arogant! Eu nu sunt genul acesta de om. Nu am visat niciodată să realizez lucrurile pe care le-am realizat. Sincer, nu m-am considerat niciodată atât de bun. Continui să merg înainte, un antrenament după altul, mereu cu obiectivul clar de a îmbunătăți ceva. Aceasta a fost starea mea de spirit de-a lungul întregii mele cariere de jucător de tenis.
Obiectivul pe teren, în timpul fiecărui antrenament, a fost să îmbunătățesc ceva în jocul meu. Nu văd altfel sportul, decât cu această filozofie, cu mult ajutor din partea unei echipe grozave, din partea familiei și prietenilor mei. Toți oamenii care m-au susținut, care m-au ajutat pe parcursul carierei mele în tenis, au fost foarte importanți pentru mine, toți antrenorii, toți oamenii care au fost alături de mine.
Am învățat din orice situație, nu doar de la cei din lumea tenisului. Am învățat multe despre viața însăși. Toate experiențele prin care am trecut mi-au permis să evoluez", a conchis ibericul.

"Rafa, câte injecții ai făcut în timpul Roland Garros". Răspunsul care ne arată cât e de uriaș Nadal

Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
ACUM 19 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
IERI LA 11:11