De MARIAN URSESCU
Știe toată lumea cât de superstițios este Nadal. Campionul spaniol cu ticurile sale, cu aranjatul sticlelor, al prosoapelor, cu serviciile sale. Înainte de actuala ediție a Roland Garros, Rafa a încălcat două tradiții!
Prima: nu s-a mai cazat la Melià Paris Villa Marquis, ci la Intercontinental din Plaza de la Ópera, lângă restaurantul său preferat, Café de la Paix. A doua: antrenamentul de dinaintea finale, de la Roland Garros, l-a făcut pe terenul 7, după ce până acum insista să ajungă mereu pe terenul 3.
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
ACUM O ORĂ
Nadal caută azi, pe arena Philippe Chatrier, al patrusprezecelea titlul la Roland Garros, la doar opt zile distanță după ce echipa sa favorite, Real Madrid a câștigat același număr de cupe europene.

Jucătorul cu cei mai mulți fani la Paris

Destinul pare scris în favoarea spaniolului, care s-a bucurat pe tot parcursul turneului de sprijinul fanilor. Asta după ce, până în 2009, ”tribunele” îi erau ostile. Fanii francezi nu s-au oprit până nu l-au văzut pe Roger Federer campion pe zgură. De atunci au trecut de partea lui Nadal pentru că au recunoscut superioritatea celui mai bun jucător pe zgură din istorie.
"Este foarte frumos să primesc sprijin în cel mai important turneu al carierei mele", recunoaște Nadal, care simte căldura fanilor cu fiecare pas pe care îl face în capitala Franței.

Cel mai vechi câștigător

Rafa, în vârstă de 36 de ani și două zile, va deveni jucătorul cel mai în vârstă care va câștiga Rolang Garros-ul dacă va trece azi de norvegianul Ruud. În urmă cu 50 de ani, Andrés Gimeno a devenit cel mai longeviv mușchetar, la 34 de ani, 9 luni și 19 zile.
"Acesta este Roland Garros și el este Rafa Nadal", a rezumat pentru Marca antrenorul Carlos Moyá, unul dintre cei trei atehnicieni ai "regelui zgurei", alături de Francis Roig și Marc López. Parisul și tot ceea ce înconjoară turneul este mai spaniol ca niciodată. Chiar și rivalul său, Casper Ruud, locuiește și se antrenează la Academia Rafa Nadal din Manacor din vara lui 2018.
"Este adevărat că am jucat câteva seturi de antrenament. M-a bătut mereu. Am jucat în academia lui și a vrut să fie politicos", a glumit norvegianul cu o zi înainte, citat de Marca.
Nordicul recunoaște că a văzut la televizor cele 13 finale ale idolului său. "Cred că le-am văzut pe toate și aș putea spune cu cine a jucat în fiecare dintre ele. Este uimitor să pot fi aici după ce am văzut jucători precum Puerta, Federer, Djokovic, Thiem, Wawrinka de cealaltă parte a fileului. Este ceva ce îmi voi aminti mereu de-a lungul carierei mele", a declarant Ruud.

"Dacă trebuie să pierdem cu unul, mai bine pierdem cu Rafa!"

Toni Nadal, directorul Academiei Rafa Nadal, este încântat să-l aibă pe primul elev de la centrul său de la Manacor într-o finală majoră: "Dacă trebuie să pierdem cu unul, mai bine pierdem cu Casper și Casper, dacă trebuie să piardă cu cineva, mai bine să o facă cu Rafael pentru că deja a spus atunci că este idolul lui", a spus Toni Nadal.
Wimbledon
Ziua surprizelor la Wimbledon! După favorita nr. 2, capul de serie 3 a părăsit competiția în turul 2
IERI LA 14:47
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
IERI LA 11:21