Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/05/2022 la 01:26 GMT+3

Astăzi au avut loc ultimele partide din turul 3. La masculin favoriții au defilat, însă la feminin surprizele au continuat, iar Iga Swiatek a rămas singura jucătoare din Top 10 WTA aflată încă în concurs. Duminică începe faza optimilor, iar meciurile se anunță din ce în ce mai interesante de acum înainte.

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates a point against Mikael Ymer of Sweden during the Men's Singles Third Round match on Day 7 of The 2022 French Open at Roland Garros on May 28, 2022 in Paris.

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Ultimul meci din turul 3 de pe tabloul masculin a fost unul fără istoric. Holger Rune l-a învins în 3 seturi pe francezul Hugo Gaston, scor 6-3, 6-3, 6-3 și a completat astfel tabloul optimilor de finală.
  • Novak Djokovic - Diego Schwartzman
  • Alexander Zverev - Bernabe Zapata Miralles
  • Rafael Nadal - Felix Auger-Aliassime
  • Karen Khakhanov - Carlos Alcaraz
  • Marin Cilic - Daniil Medvedev
  • Andrey Rublev - Jannick Sinner
  • Holger Rune - Stefanos Tsitsipas
  • Casper Ruud - Hubert Hurkacz
UPDATE | Tabloul optimilor de finală din competiția feminină:
  • Iga Swiatek - Qinwen Zheng
  • Jessica Pegula - Irina Begu
  • Madison Keys - Veronika Kudermetova
  • Daria Kasatkina - Camila Giorgi
  • Martina Trevisan - Aliaksandra Sasnovich
  • Leylah Fernandez - Amanda Anisimova
  • Elise Mertens - Cor Gauff
  • Sloane Stephens - Jil Teichmann
UPDATE | Ultimul meci al zilei de pe tabloul feminin a fost unul dramatic. Madison Keys a învins-o pe Elena Rybakina în tie-break-ul din seturl decisiv, scor 3-6, 6-2, 7-6 (10-3). Astfel, Keys a devenit a 5-a jucătoare din SUA care ajunge în optimi, după Anisimova, Pegula, Gauff și Sthephens. Din 2003 nu au mai avut americanii atâtea jucătoare în săptămâna a 2-a la Roland Garros.
UPDATE | Singurul meci al zilei de pe tabloul masculin care a avut nevoie de joc decisiv a fost cel dintre Casper Ruud și Lorenzo Sonego. Norvegianul a revenit de la 1-2 la seturi și s-a impus cu 6-2, 6-7 (3), 1-6, 6-4, 6-3. În turul următor, Ruud va juca cu polonezul Hubert Hurcakz.
UPDATE | Stefanos Tsitsipas a cedat numai 5 game-uri în disputa cu Mikael Ymer. Finalistul de anul trecut a câștigat cu 6-2, 6-2, 6-1 și va juca în optimi împotriva lui Holger Rune sau Hugo Gaston.
UPDATE | Paula Badosa, a treia favorită a turneului, a fost nevoită să se retragă din meciul cu Veonika Kudermetova din cauza unei accidentări la genunchi. În momentul retragerii, rusoaica avea 6-3, 2-1. De asemenea, Aryna Sabalenka, a șaptea jucătoare de pe tabloul de simplu feminin, a fost eliminată în turul 3 de către Camila Giorgi, cu scorul de 6-5, 1-6, 0-6.
Alte rezultate de pe tabloul de simplu feminin:
  • Shelby Rogers - Daria Kasatkina 3-6, 2-6
  • Jessica Pegula -Tamara Zidansek 6-1, 7-6 (2)
Alte rezultate de pe tabloul de simplu masculin:
  • Gilles Simon - Marin Cilic 0-6, 3-6, 2-6
UPDATE | Daniil Medvedev, favoritul numărul 2 de pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros după ce a trecut de unul dintre cei mai în formă jucători din acest an, Miomir Kecmanovic, favoritul numărul 28. Rusul s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute de joc.
În continuare, rusul se va duela la Paris cu învingătorul meciului dintre Simon și Cilic. Sfertfinalist la ediția de anul trecut, Medvedev a fost în control total în partida cu sârbul de pe locul 31 ATP și nu a părut vreo clipă că poate să scape din mână meciul din turul 3.
UPDATE | După Simona Halep, Qinwen Zheng mai face o victimă la Roland Garros, iar în optimi se va duela cu Iga Swiatek! Franțuzoaica a avut probleme fizice și s-a retras când scorul era 6-0 3-0 pentru chinezoaică.
UPDATE | Jannik Sinner, favorit numărul 11, s-a calificat în optimi la Roland Garros după ce a trecut de americanul McDonald în minimum de seturi, scor 6-3, 7-6 (6), 6-3, după două ore și 50 de minute de joc. Italianul se va duela în continuare cu Andrey Rublev. Rusul a trecut și el în turul 3 de chilianul Cristian Garin în 4 seturi, scor 6-4, 3-6, 6-2, 7-6 (11), după 3 ore și 11 minute de joc.
UPDATE | Iga Swiatek, campioană la Roland Garros în 2020, s-a calificat sâmbătă în faza optimilor de finală la Paris după ce a trecut în minimum de seturi de muntenegreanca Danka Kovinic cu scorul de 6-3, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 31 de minute de joc. Aceasta este cea de-a 31-a victorie consecutivă pentru poloneză.
Deși s-a impus în 2 seturi, Iga Swiatek a avut serios de muncit, mai ales în manșa a doua. Iga a condus cu 4-1 în setul 2, dar Kovinic a revenit și a ajuns să conducă cu 5-4. Din acel moment, Swiatek a revenit la agresivitatea caracteristică și a obținut mai târziu break-ul, la 5-5, pentru a încheia apoi partida.
UPDATE | În primul meci al zilei pe arena Suzanne Lenglen, Irina Begu a trecut în două seturi, scor 6-1, 6-4, de Leolia Jeanjean și s-a calificat în optimi la Roland Garros, egalându-și cea mai bună performanță a carierei în turneele de Grand Slam.

După ce vineri am asistat la calificările rapide în optimile Roland Garros ale lui Rafael Nadal, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, dar și la eliminările lui Angelique Kerber și Belinda Bencic, ziua de sâmbătă îi aduce în centrul atenției, printre alții, pe Iga Swiatek, Daniil Medvedev, Paula Badosa și Stefanos Tsitsipas.
Bineînțeles, acestora li se alătură și Irina Begu, care o va înfrunta, de la ora 12:00, pe Leolia Jeanjean, într-un meci din turul 3 al Roland Garros.
Roland Garros 2022 - 28 mai, transmisiuni Eurosport 1&2

Swiatek - Kovinic, încă o adversară la îndemână pentru liderul WTA

După ce a trecut fără probleme de la Lesia Tsurenko (6-2, 6-0) și Alison Riske (6-0, 6-2), Iga Swiatek va avea o nouă misiune ușoară la Roland Garros. Liderul WTA va juca pentru un loc în optimi cu Danka Kovinic, ocupanta locului 95 WTA, care le-a învins până acum pe Liudmila Samsonova (2-6, 6-2, 6-1) și Anna Karolina Schmiedlova (3-6, 5-7).
picture

Iga Swiatek - Alison Riske - Roland-Garros

Swiatek este într-o formă de excepție și, cel mai probabil, va obține calificarea în optimi în minimum de seturi. Rămâne de văzut câte game-uri va reuși Kovinic să îi ia polonezei care nu a mai pierdut un set de mai bine de o lună.
Citește și:

Badosa, primul test dificil de la Roland Garros 2022

Astăzi revine pe teren și Paula Badosa, a treia favorită a turneului de Grand Slam de la Paris. Iberica o va înfrunta, în a treia partidă de pe arena Suzanne Lenglen, pe Veronika Kudermetova, favorita nr. 29.
Acesta va fi primul test mai dificil pentru Badosa, care a trecut până acum de Fiona Ferro, locul 130 WTA (6-2, 6-0), și Kaja Juvan, ocupanta poziției 68 în ierarhia mondială (7-5, 3-6, 6-2).
picture

Paula Badosa - Kaja Juvan - Roland-Garros

De cealaltă parte, Kudermetova le-a eliminat în tururile precedente pe Lin Zhu (4-6, 6-3, 3-6) și Aleksandra Krunic (3-6, 3-6), dar Badosa ar putea fi un adversar prea dificil pentru rusoaică.

Tsitsipas are nevoie de o victorie rapidă în fața lui Ymer

Pe tabloul masculin, pe lângă duelurile Kecmanovic - Medvedev, Goffin - Hurkacz și Ruud - Sonego, se remarcă partida dintre Mikael Ymer și Stefanos Tsitsipas. Grecul, favoritul nr. 4 de la Roland Garros, are nevoie de o victorie rapidă în fața sportivului de pe locul 95 ATP.
În primele două meciuri, Tsitsipas a stat pe teren, în total, 7 ore și 45 de minute, trecând în 5 seturi de Lorenzo Musetti (7-5, 6-4, 2-6, 3-6, 2-6) și în 4 seturi de Zdenek Kolar (3-6, 6-7 (8), 7-6 (3), 6-7 (7)), la capătul partidei din turul 2 fiind epuizat.
picture

Tsitsipas, în turul 3 la Roland Garros, după un duel superb cu Zdenek Kolar! Rezumatul partidei

În ceea ce-l privește pe Ymer, suedezul a învins deja doi jucători mai bine clasați în ierarhia mondială, James Duckworth (6-2, 6-4, 6-2) și Daniel Evans (3-6, 6-3, 2-6, 3-6), dar testul Tsitsipas va fi, cu siguranță, mai greu de trecut.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo