Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shapovalov, înfrângere ursturătoare la Roland Garros! A pierdut contra unui debutant la Paris

Nicu Savin

Publicat 24/05/2022 la 14:27 GMT+3

Denis Shapovalov a pierdut lamentabil în primul tur de la Roland Garros, fiind învins în 3 seturi de Holger Rune, scor 3-6, 1-6, 6-7 (4). Danezul a avut un sezon excelent până acum, dar victoria de azi a fost una total neașteptată, cel puțin prin prisma scorului și a faptului că acest meci a fost primul pentru el pe tabloul principal de la Roland Garros.

Denis Shapovalov beim ATP Masters in Rom

Credit imagine: Imago

Dacă în primele două zile nu au apărut surprize foarte mari pe tabloul masculin de la Roland Garros, ziua a 3-a a început cu un rezultat oarecum neașteptat. Dennis Shapovalov, cap de serie 14 a fost învins în 3 seturi de Holger Rune.
Danezul a început excelent și a câștigat repede primele două seturi, scor 6-3, 6-1. Tânărul de numai 19 ani a condus cu break și în setul 3, dar a Shapovalov a dat semne de revenire fix când era cu spatele la zid, reușind break-ul la 4-5, când adversarul a servit pentru meci.
Canadianul a condus apoi cu 6-5 și a avut o minge de set, dar partida a ajuns în tie-break, unde Rune s-a impus cu 7-4, obținând prima sa victorie pe tabloul principal la un Grand Slam.
Citește și:

Dennis Shapovalov, învins clar de Holger Rune, în turul 1 la Roland Garros

Rezultatul de astăzi este unul surprinzător în special prin proporțiile scorului, dar și a faptului că exista o mare diferență între experiența celor doi jucători la un asemenea nivel.
Shapovalov este de ani buni un jucător important în circuit, cu rezultate deosebite la Grand Slam-uri (sferturi la US Open și Aurstralian Open și semifinale la Wimbledon), în timp ce Rune se află la prima sa prezență pe tabloul principal la Roland Garros. De altfel, danezul a mai fost de numai două ori pe tablou la Grand Slam-uri (US Open 2021 și Australian Open 2022), pierzând de fiecare dată în primul tur.
Dacă privim însă istoricul lui Shapovalov la Paris, putem spune că surpriza nu mai este atât de mare. Canadianul nu a depășit niciodată turul secund la Roland Garros, ceea ce arată că zgura rămâne suprafața pe care se descurcă cel mai rău. Totuși, evoluțiile de Roma din acest an, unde a ajuns până în sferturi, le dădeau speranțe mai mari fanilor săi la un parcus mai lung la openul parizian.
Pentru Rune, prima victorie la un Grand Slam vine ca o confirmare a evoluțiilor sale din acest sezon de zgură, când a câștigat și primul titlu al carierei, la Munchen (Botic Van De Zandschulp s-a retras în finală), dar și a victoriei sale de la Roland Garros de la juniori (2019).
În turul doi de la Roland Garros, Holger Rune va juca împotriva învingătorului disputei Henri Laaksonen - Pedro Martinez.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 24 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo