Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tim Henman a calculat șansele ca Rafael Nadal să revină pe primul loc în lume

Ion Alexandru

Publicat 04/06/2022 la 12:05 GMT+3

Fost semifinalist în 2004 la Roland Garros, Tim Henman a recunoscut că Rafael Nadal este cel mai bun jucător în 2022. Spaniolul este o singură victorie de al doilea succes consecutiv în turneele de Grand Slam. Henman știe însă că doar cei care joacă constant la nivel înalt pot ajunge pe primul loc al ierarhiei mondiale.

Rezumatul semifinalei dintre Nadal și Zverev de la Roland Garros, încheiată după o accidentare

Rafael Nadal a făcut un început de sezon remarcabil, câștigând titluri la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco. Nadal a revenit pe locul trei, dar a suferit o accidentare la coaste și a fost forțat să rateze câteva turnee importante. Nadal este acum pe locul cinci, iar pe primul loc Novak Djokovic, cu peste 3.000 de puncte mai mult decât spaniolul. Nadal poate cuceri al 14-lea trofeu pe zgura magică de la Roland Garros și reduce disnața față de Djokovic la 1250 e puncte. Trebuie să-l învingă duminică pe debutantul într-o finală Casper Ruud. Norvegianul a avut un parcurs foarte bun și începând de luni este noul număr 6 mondial.
"Înțeleg modul în care funcționează sistemul de clasare mondială. Dacă Rafa ar câștiga Roland Garros, atunci cu două victorii în turneele de Grand Slam din acest an, cu siguranță a fost cel mai bun jucător", a spus Henman la Eurosport. „Dar este o perioadă de 52 de săptămâni, Rafa nu a jucat la fel de mult tenis. La sfârșitul zilei, punctele, punctele din clasament, nu mint și cine iese pe primul loc săptămână de săptămână merită din plin” a continuat Henman.
picture

Punctul care te lasă fără răsuflare! Un rally incredibil de 44 de lovituri la Nadal - Zverev

Nadal speră să revină la Roland Garros în 2023

Ajuns la 36 de ani, Nadal a sugerat de mai multe ori că Roland Garros din acest an ar putea fi ultimul al său.
După Openul Francez de anul trecut, Nadal a mai jucat doar un turneu în restul sezonului din cauza unei accidentări la picior. Nadal a reușit să-și țină fie din nou la înălțime la începutul acestui sezon, dar acum se confruntă din nou cu probleme.
Citește și:
"Sunt încrezător și am încredere că mă pot întoarce [la Roland-Garros]", a spus Nadal. „Accept lucrurile așa cum vin, nu am intenția să le fac să pară un rămas bun. Continuăm să lucrăm pentru a găsi o soluție pentru a remedia accidentarea de la picior.
Intenția mea este să mă întorc la Roland-Garros anul viitor.” Nadal a anunțat că va lua o pauză prelungită după sezonul de zgură și va spune "pas" la Wimbledon. Nadal nu a jucat în ultimii 2 ani la Wimbledon deci nu are de apărat puncte, în timp ce numărul 1 mondial Djokovic a câștigat pe iarba londoneză în ultimele 3 ediții.
picture

Șoc în semifinala Nadal - Zverev! Germanul scos în scaunul cu rotile după o accidentare groaznică

Finala Roland Garros 2022, Nadal - Ruud va fi duminică de la ora 16 pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo