Rafael Nadal, favoritul numărul 5 de la Roland Garros, s-a calificat în această după-amiază în faza optimilor de finală după ce a trecut de al 29-lea jucător al lumii, olandezul Botic Van De Zandschulp, în minimum de seturi, scor 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 12 minute de joc.
Nadal se va duela în continuare cu favoritul numărul 9 al competiției, Felix Auger-Aliassime, elevul lui Toni Nadal, care a trecut în turul 3 de Miomir Kecmanovic cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (2), 7-5.
Canadianul de 21 de ani este antrenat în prezent de unchiul lui Rafa, Toni Nadal, care a vorbit în această săptămână despre ce va face la meciul dintre Auger-Aliassime și fostul lider ATP. Antrenorul a spus că nu le va oferi niciunuia dintre ei ponturi privind calitățile sau defectele celuilalt.
Wimbledon
Nadal, în sferturile de finală de la Wimbledon, după victoria în trei seturi cu Van De Zandschulp
ACUM 5 ORE
"I-am spus deja lui Felix că nu o să-i spun dacă nepotul meu are asta sau asta. Nu am de gând să-i spun cum trebuie să-l bată pe Rafael și, din motive de etică, nu i-aș spune lui Rafa ce trebuie să facă pentru a-l învinge pe Felix", a spus Toni Nadal, citat de ClayTennis.
Citește și:

Felix Auger-Aliassime - Rafael Nadal, în optimi la Roland Garros

De altfel, Toni Nadal a spus încă de anul trecut că nu va participa în calitate de antrenor la un meci în care vor sta față în față Rafael Nadal și sportivul pe care îl antrenează, în acest caz Felix Auger-Aliassime.
"Dacă trebuie să jucăm cu Rafa, nu voi sta pe niciuna din cele două bănci din respect față de cei doi jucători și pentru că încă sunt directorul Academiei lui Rafa, încă lucrez pentru el și sunt unchiul lui. Am o afecțiune deosebită, cum este normal, pentru nepotul meu.
Dar dacă trebuie să piardă cu cineva, să fie cu Felix. Nu voi înceta să fiu unchiul lui Rafael, sunt legat de el de mulți ani. Sper că, în viitor, Felix va fi numarul 1 în lume. Deocamdată el trebuie să se îmbunătățească", a declarat Toni Nadal pentru Marca, în urmă cu un an.
Partida dintre Felix Auger-Aliassime și Rafael Nadal se va disputa duminică, la o oră care va fi anunțată în cursul zilei de mâine de organizatori.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Sonego l-a taxat pe Rafa Nadal la Wimbledon: "Vezi așa ceva doar la turnee de categoria a treia!"
IERI LA 09:01
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
IERI LA 07:12