Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsonga s-a retras din tenis după un ultim spectacol la Roland Garros! Momente emoționante în meciul cu Ruud

Bianca Dumitru

Publicat 24/05/2022 la 19:56 GMT+3

Jo-Wilfried Tsonga și-a încheiat cariera de jucător profesionist de tenis în această după-amiază, când a jucat în primul tur la Roland Garros în compania lui Casper Ruud, fiind învins în 4 seturi, după aproape 4 ore de joc.

Jo-Wilfried Tsonga și-a încheiat cariera de jucător profesionist de tenis

Jo-Wilfried Tsonga a oferit un ultim spectacol pe terenul de tenis în această după-amiază, în compania lui Casper Ruud, pe care l-a întâlnit în primul tur la Roland Garros.
Francezul, fost nr. 5 mondial, a fost învins în 4 seturi, scor 6-7 (6), 7-6 (4), 6-2, 7-6 (0), după 3 ore și 49 de minute de joc, iar în urma eliminării din competiție, Tsonga și-a încheiat cariera de jucător profesionist de tenis.
Sportivul în vârstă de 37 de ani a anunțat încă dinainte de startul Grand Slam-ului de la Paris că acesta va fi ultimul turneu la care va participa, însă cu siguranță și-ar fi dorit să ajungă mai departe de primul tur.
A dus o luptă incredibilă cu Casper Ruud, favoritul nr. 8 al competiției, și ar fi putut să trimită meciul în setul decisiv, dar problemele la umăr l-au împiedicat să câștige vreun punct în tie-break-ul setului 4. Tsonga a încheiat meciul cu lacrimi în ochi, emoționat de publicul care l-a ovaționat în picioare.
picture

Tsonga, aplaudat de tot publicul care s-a ridicat în picioare în finalul meciului cu Ruud

Jo-Wilfried Tsonga și-a încheiat cariera cu 18 titluri ATP, o victorie în Cupa Davis cu Franța, în 2017, și o medalie olimpică de argint la dublu, cucerită la Londra, în 2012. În ierarhia mondială, cel mai sus a fost pe locul 5.
Citește și:

Casper Ruud, calificat în turul 2 la Roland Garros

În ceea ce îl privește pe Casper Ruud, norvegianul îl va înfrunta în turul 2 la Roland Garros pe Emil Ruusuvuori, care a trecut de Ugo Humbert în cinci seturi, scor 6-2, 2-6, 6-7 (4), 6-4, 6-2, la capătul unui meci de 3 ore și 48 de minute.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 24 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo