Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, reacție de clasă! Ce a spus despre Svitolina, după ce ucraineanca a fost fluierată la Roland Garros

Nicu Savin

Actualizat 06/06/2023 la 16:43 GMT+3

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros, după ce a trecut în două seturi de Elina Svitolina, scor 6-4, 6-4. A doua jucătoare a lumii a așteptat în zadar salutul adversarei după meci, dar nu a fost deloc afectată de acest lucru și a vorbit la superlativ despre ucraineancă.

Sabalenka, confuză la Roland Garros! Bielorusa a așteptat-o pe Svitolina la fileu. Ce s-a întâmplat

Aryna Sabalenka s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinale la Roland Garros, după o victorie muncită în fața Elinei Svitolina, una dintre surprizele plăcute ale actualei ediții. Bielorusa era favorită certă, dar a primit o replică solidă din partea adversarei.
În primul set s-a mers cu serviciul până la 4-4, dar Sabalenka a reușit apoi primul break, pe care l-a confirmat, adjudecându-și prima manșă cu 6-4. Svitolina a avut 2-0 în actul secund, dar Sabalenka a câștigat 4 game-uri la rând și ulterior a menținut avantajul de un break până la final. Bielorusa s-a impus cu 6-4, 6-4, după o oră și 38 de minute de joc și a intrat astfel în categoria selectă a jucătoarelor care au atins faza semifinalelor la fiecare dintre cele 4 turnee de Grand Slam.

Aryna Sabalenka, cuvinte superbe despre Elina Svitolina, deși ucraineanca nu a salutat-o după meciul de la Roland Garros

Partida de pe Philippe Chatrier a fost plină de încărcătură emoțională, știută fiind adversitatea dintre ucrainence și jucătoarele din Rusia sau Belarus. După ce a câștigat ultimul punct, Sabalenka s-a lipit de fileu, aștepând un salut din partea Elinei, dar aceasta nici nu a privit-o, dând mâna cu arbitrul și apoi îndreptându-se către scaunul său.
La ieșirea de pe teren, Svitolina a fost fluierată de o parte a fanilor. Sabalenka a oferit o reacție de clasă la interviul acordat chiar pe teren și nu a deschis niciun fel de polemică, vorbind chiar foarte frumos despre învinsa sa de azi. Aryna a stârnit amuzamentul fanilor printr-o referire la următorul meci, cel dintre Djokovic și Khachanov
"E o jucătoare extrem de puternică, o adversară completă. Am rămas impresionată de defensiva ei și chiar a fost un meci complicat. Sunt super fericită pentru victorie. Vreau să mulțumesc acestui public minunat. Am simțit căldură din partea voastră. Știu că îl așteptați pe Novak, dar mă bucur că m-am intercalat pe parcurs în fața voastră.", a spus Sabalenka.
picture

Sabalenka, confuză la Roland Garros! Bielorusa a așteptat-o pe Svitolina la fileu. Ce s-a întâmplat

Aryna Sabalenka a ajuns la 12 victorii consecutive la Grand Slam-uri în 2023 și are șansa de a juca a doua finală la rând. Pentru un loc în ultimul act, bielorusa se va duela cu Karolina Muchova, care a trecut în primul sfert de finală de Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-2. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, acum 4 ani, când Sabalenka s-a impus greu în semifinalele de la Zhuhai (hard), scor 7-5, 7-6.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo