Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros, ziua 10 | Alcaraz l-a surclasat pe Tsitsipas și va juca cu Djokovic în semifinale

Andrei Nicolae

Actualizat 07/06/2023 la 00:09 GMT+3

Roland Garros, ziua 10 | Astăzi s-au stabilit primele două semifinale al Grand Slam-ului parizian: Aryna Sabalenka - Karolina Muchova și Novaj Djokovic - Carlos Alcaraz.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

UPDATE | Carlos Alcaraz a reușit unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei și l-a învins de o manieră categorică pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-2, 6-1, 7-6 (5), după două ore și 16 minute de joc. Ibericul a practicat un tenis încântător și l-a transformat pe elen într-un sparing-partner pe aproape întreaga durată a jocului. Tsitsipas a avut o răbufnire de orgoliu în setul 3, când a revenit de la 2-5, 15-40 și a egalat la 5. Ulterior s-a ajuns în tie-break, unde ibericul și-a reintrat în ritm și s-a impus cu 7-5.
Pentru Alcaraz este prima dată când ajunge în careul de ași la Roland Garros, acolo unde îl așteaptă un duel de gală, cu Novak Djokovic. Sârbul a prefațat o asemenea întâlnire și a recunoscut că liderul mondial este jucătorul de bătut în acest turneu. Rămâne de văzut dacă experiența lui Nole îl va putea opri pe Carlitos din drumul către prima sa finală pe zgura pariziană.
UPDATE | Carlos Alcaraz zburdă pe Chatrier este și este la un singur set distanță de prima sa semifinală la Roland Garros. Ibericul a câștigat setul doi al confruntării cu Tsitsipas cu 6-1, dominând partida din toate punctele de vedere. Elenul are nevoie de o schimbare radicală pentru a evita un eșec usturător.
UPDATE | Carlos Alcaraz a câștigat primul set al duelului cu Stefanos Tsitsipas, scor 6-2, în numai 30 de minute. Ibericul a jucat încântător și a reușit 13 lovituri direct câștigătoare, față de numai 4 ale adversarului.
picture

Carlos Alcaraz, passing senzațional în duelul cu Stefanos Tsitsipas de la Roland Garros

UPDATE | A început ultimul meci al zilei la Paris. Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas se duelează pe arena Philippe Chatrier pentru un loc în semifinala cu Novak Djokovic.
UPDATE | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale, impunându-se în fața lui Karen Khachanov în 4 seturi, cu scorul de 4-6, 7-6, 6-2, 6-4. Este pentru a 12-a oară în carieră când sârbul ajunge în penultimul act pe zgura din Paris, iar adversarul său se va decide dintre Carlos Alcaraz și Steafnos Tsitsipas. Cei doi se înfruntă de la ora 21:15, pe Arena Philippe Chatrier.
picture

Novak Djokovic e în careul de ași la Roland Garros! Sârbul, testat serios de Karen Khachanov

Pentru Nole a fost victoria cu numărul 90 la Roland Garros. Partida a durat 3 ore și 43 de minute, iar serviciul fostului lider mondial a funcționat perfect începând cu setul al doilea. Sârbul este doar al treilea jucător din era Open care ajunge în cel puțin 45 de semifinale de Grand Slam. Ceilalți doi sunt Roger Federer (în circuitul ATP) și Chris Evert (în circuitul WTA).
UPDATE | Djokovic a preluat conducerea și e la doar un set distanță de calificarea în semifinale. Nivelul său de joc a crescut în setul 3, pe care l-a câștigat cu 6-2, după doar 45 de minute.
UPDATE | Djokovic a devenit doar al doilea jucător din era Open care evoluează de cel puțin 55 de ori în sferturile de finală ale turneelor de Grand Slam, incluzând aici atât tabloul masculin, cât și cel feminin. Celălalt este elvețianul Roger Federer.
UPDATE | Nole a egalat situația la seturi, iar scorul e 1-1. Ambii jucători și-au făcut serviciul în setul 2, astfel că s-a ajuns în tiebreak. Fostul lider mondial nu i-a dat nicio șansă adversarului său și a câștigat cu 7-0.
picture

Djokovic, tiebreak perfect la Roland Garros! Khachanov, pe 0 în fața sârbului, la finalul setului 2

UPDATE | Novak Djokovic a pierdut primul set în disputa cu Karen Khachanov. Rusul a făcut break-ul la scorul de 2-2 și s-a impus cu 6-4, după 58 de minute. Este primul set pierdut de sârb la această ediție de Roland Garros, după 4 victorii cu 3-0.
picture

Karen Khachanov a luat primul set în duelul cu Novak Djokovic de la Roland Garros

UPDATE | Aryna Sabalenka e a doua semifinalistă de la Roland Garros! Bielorusa s-a calificat în premieră în penultimul act la Paris după ce a trecut de Elina Svitolina în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, după o oră și 38 de minute de joc. Pentru un loc în marea finală, Sabalenka se va duela cu Karolina Muchova.
picture

Sabalenka, confuză la Roland Garros! Bielorusa a așteptat-o pe Svitolina la fileu. Ce s-a întâmplat

UPDATE | Karolina Muchova tocmai a obținut rezultatul carierei la Roland Garros! Cehoaica s-a calificat în premieră în semifinalele turneului major pe zgură, după ce a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova cu scorul de 7-5, 6-2, la capătul unui meci de o oră și 40 de minute de joc. În continuare, ea se va duela cu învingătoarea meciului dintre Svitolina și Sabalenka.
picture

Muchova e prima semifinalistă la Roland Garros! Victorie în 2 seturi cu Pavlyuchenkova la Paris

Cehoaica și-a egalat cel mai bun rezultat în turneele de Grand Slam. Ea a mai ajuns în semifinale la Australian Open, în 2021.
UPDATE | A început primul meci al zilei la Roland Garros! Duelul dintre Karolina Muchova și Anastasia Pavlyuchenkova este în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.

Partidele de la French Open devin din ce în ce mai puține, astfel că toate meciurile de la simplu de mâine se vor desfășura doar pe Philippe-Chatrier. Duelul care deschide terenul este cel dintre Anastasia Pavlyuchenkova și Karolina Muchova, jucătoarea care a eliminat-o pe Irina Begu în turul al treilea la Paris.
Cehoaica a trecut în optimi de o altă sportivă din Rusia, respectiv de Elina Avanesyan, cu scorul de 6-4, 6-3. Pavlyuchenkova a făcut supriza și a eliminat-o pe favorita cu numărul 28, Elise Mertens, în trei seturi.
Cele două tenismene se duelează începând cu ora 12:00 (ora României). Sportivele s-au mai întâlnit de trei ori până acum, iar cel mai important meci a avut loc la Wimbledon, în urmă cu doi ani, când Muchova a avut câștig de cauză.

Sabalenka se luptă cu Svitolina pentru un loc în semifinale

Al doilea meci de pe Chatrier este unul foarte interesant, între Aryna Sabalenka și Elina Svitolina. Ucraineanca a trecut în optimi de Daria Kasatkina, sportivă din Rusia, iar Sabalenka a eliminat-o pe americanca Sloane Stephens. Partida dintre cele două va începe în jurul orei 13:30, cu aproximație.
Svitolina a oferit o declarație curajoasă și a transmis că este pregătită să o înfrunte pe favorita numărul 2 de la Paris.
"A fost important pentru mine să mă gândesc la fiecare meci în parte, să am cea mai bună mentalitate posibilă, fără să gândesc în avans. La Paris mă simt excelent. Încă din primul tur, oamenii m-au încurajat, sunt foarte recunoscătoare. Nu mai am presiunea pe care o aveam înainte de a naște, înainte de a lua această pauză. Încă pun multă presiune pe mine, dar am mai puțină din exterior.
picture

Svitolina - Kasatkina - Roland-Garros Rezumat

Ultimele două meciuri le-am jucat împotriva unor jucătoare din Rusia, așa că, dacă va fi Sabalenka, va fi la fel pentru mine, voi da 110% pentru Ucraina. Acum mă concentrez pe recuperare, iau foarte în serios acest proces. Știu că în acest moment trebuie să am grijă și să fiu foarte atentă. Mi-ar plăcea să câștig aici marele trofeu, acesta ar fi visul. Dar vreau să rămân concentrată pe următorul meci", a transmis Elina Svitolina la conferința de presă de la Roland Garros.
Sabalenka, la rândul ei, a prefațat și ea confruntarea cu ucraineanca din sferturile de finală, după ce a ținut o conferință de presă "închisă". Datorită performanțelor sale extraordinare din ultima vreme, Sabalenka este cea mai mediatizată sportivă în contextul războiului din Ucraina și în dese rânduri a fost pusă în situații dificile din cauza naționalității sale.
Bielorusa a anunțat că nu va participa la conferința de presă după meciul din turul 3 și a procedat la fel și după victoria contra lui Sloane Stephens, dorind să își protejeze sănătatea mintală.
picture

Sabalenka e în sferturi la Roland Garros! Bielorusa, victorie cu Stephens după un meci neobișnuit

"Ea joacă un tenis foarte bun aici, se mișcă bine. Este o altă jucătoare care va alerga mult și va întoarce multe mingi și trebuie doar să am răbdare și să aștept ca lovitura aia perfectă să termine punctul. Trebuie să intru cu încredere, să lupt și să arăt cel mai bun tenis al meu.Sunt foarte mulțumită și fericită de parcursul meu de până acum. Sunt condiții dificile pentru mine - zgura e mult mai lentă decât la Madrid, de exemplu - și sunt foarte bucuroasă că mă descurc și ofer un tenis de calitate", a tranmis Sabalenka, vorbind despre duelul cu Svitoina.
Cine câștigă Roland Garros 2023 la feminin?

Djokovic, duel interesant cu Kachanov

Cel mai titrat jucător rămas pe tabloul masculin de la Paris, Novak Djokovic, are un test dificil împotriva lui Karen Kachanov în sferturile de finală. Statistica îl avantajează totuși pe Nole, care a câștigat zece partide din 11 disputate împotriva rusului.
După ce s-a calificat în această fază a competiției, fostul lider mondial a ajuns la o realizare care nu a fost atinsă nici măcar de Rafael Nadal. Datorită victoriei obținute în fața lui Varillas, Novak Djokovic s-a calificat pentru a 17-a oară în sferturile de finală de la Roland Garros, bifând cele mai multe prezențe în această fază a turneului, cu una mai mult decât campionul absolut de la Paris. Este de asemenea a cincea oară în care Djokovic merge în sferturi la Roland Garros fără să cedeze niciun set.
picture

Novak Djokovic, cel mai bun meci de la Roland Garros! Sârbul e pentru a 17-a oară în sferturi

La Roland Garros, Djokovic a câștigat de două ori titlul, pentru prima dată în 2016 și a doua oară în 2021, a disputat de asemenea alte patru finale, cinci semifinale și cinci sferturi de finală din cele 16 pe care le-a disputat deja, înaintea celei de anul acesta. De doar două ori în carieră a fost învins sârbul înainte de sferturi la Roland Garros: 2005 - turul 2 și 2009 – turul 3.
Djokovic a aflat despre acest record uluitor și a vorbit cu Marion Bartoli despre această bornă fabuloasă: "Mulțumesc mult, normal că sunt mândru de acest record, asta spune că nu mai sunt tânăr (râde). Fac eforturi așa cum fac toți jucătorii, trebuie să fiu mai atent la modul în care mă recuperez, dar la cum am jucat astăzi sunt motivat să continui", a transmis Djokovic la Paris.
Partida dintre Djokovic și Kachanov va începe cu aproximație la ora 15:30.

Alcaraz - Tsitsipas, meciul zilei la Paris

Organizatorii de la French Open au păstrat ce e mai bun pentru final în cea de-a zecea zi, astfel că partida din sesiunea de seară va fi duelul de "foc" dintre Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas. Meciul celor doi de pe Chatrier este programat după ora 21:15 (ora României).
Cei doi sportivi s-au mai întâlnit de patru ori până acum de-a lungul anilor, iar Alcaraz nu a fost învins niciodată de tenismenul grec. Ibericul l-a învins pe Tsitsipas chiar și în acest an, în finala de la Barcelona, însă a mai triumfat în fața elenului și într-o partidă de mare șlem, la US Open 2021.
Carlos Alcaraz s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros fără a avea emoții în fața lui Lorenzo Musetti. Toată lumea avea așteptări mari de la acest meci, însă liderul din ATP a defilat și s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 11 minute de joc, arătând un nivel de joc foarte ridicat. La conferința de presă, Alcaraz a oferit o serie de declarații foarte îndrăznețe și pline de încredere.
"Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic, intru pe teren să dau totul și nu mă gândesc în niciun moment să îmi rezerv forțe, merg mereu la 100% din posibilități. Am mare grijă de corpul meu pentru a ajunge pregătit la meciuri lungi și solicitante. Sunt pregătit de orice.
picture

Carlos Alcaraz, calificare la pas în sferturi, la Roland Garros! Musetti, o nouă "victimă"

Sunt norocos că știu deja ce înseamnă să joc aceste runde de Grand Slam și adevărul este că îmi place să joc cel mai bun din cinci seturi, mă simt confortabil și știu că este dificil pentru rivali pentru că trebuie să mențină un nivel de tenis, fizic și mental ridicat pentru a mă învinge. Asta mă face să ies pe teren încrezător în posibilitățile mele. Cei mai buni au făcut diferența în acest sens, în sensul că sunt capabili să mențină cel mai înalt nivel mai mult timp decât ceilalți, iar eu vreau să fiu ca ei", a avertizat Carlos Alcaraz , hotărât să continue să facă istorie la Roland Garros 2023.
Tsitsipas este la rândul său nerăbdător să își ia revanța în fața lui Alcaraz pentru un alt meci pierdut pe zgură în acest an, în ultimul act de la Barcelona.
picture

Ofner - Tsitsipas - Roland-Garros Rezumat

"Este ciocnirea pe care o așteptam. Cred că am spus totul cu asta! Știu că mulți își doreau să ne vadă în sferturi, va fi o dispută foarte interesantă.
Va trebui să joc cel mai bun tenis pentru a avea șanse, Carlos este capabil să țină aceeași intensitate tot meciul. E foarte energic și nu are oscilații de la un set la altul. Stă foarte bine în raliuri și e un oponent care îți oferă întotdeauna provocări", a spus Tsitsipas în conferința de presă de după partida cu Ofner.
Cine câștigă Roland Garros 2023 la masculin?
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo