Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai lung meci al sezonului, câștigat de Haddad Maia la Roland Garros! 16 minute distanță de un record all time

Dani Morar

Actualizat 05/06/2023 la 16:23 GMT+3

Beatriz Haddad Maia a câștigat un meci maraton în optimile Roland Garros. Brazilianca a învins-o pe Sara Sorribes Tormo cu scorul de 6-7, 6-3, 7-5, după 3 ore și 51 de minute de joc, fiind la doar 16 de minute distanță de un record uluitor.

Așa s-a terminat meciul MARATON dintre Sorribes Tormo și Haddad Maia, din optimile Roland Garros

Beatriz Haddad Maia a câștigat cel mai lung meci al sezonului, după ce s-a impus în optimile de la Roland Garros în fața sportivei din Spania, Sara Sorribes Tormo. Partida a durat 3 ore și 51 de minute și a fost plină de răsturnări de situație, brazilianca impunându-se la abia a patra minge de meci. Recordul all time de la Roland Garros era de 4 ore și 7 minute și data din 1995, când Virginie Buison a trecut de compatrioata Noelle van Lottum.
Cel mai lung meci din istorie în circuitul feminin datează din 1984, la un turneu organizat în Richmond, Virginia. Vicki Nelson Dunbar și Jean Hepner s-au luptat timp de 6 ore și 31 de minute, Nelson Dunbar câștigând cu 6-4, 7-6 (13-11).
Sorribes Tormo-Haddad Maia devine cel mai lung meci al sezonului. Cel mai lung de pana acum a fost Haddad Maia-Kalinina, la Roma, 3 ore si 41 de minute.
Aceasta o va înfrunta în faza următoare pe Ons Jabeur, cea care s-a calificat după o victorie cu 6-3, 6-1 în fața Bernardei Pera, devenind prima jucătoare din Tunisia care ajunge în sferturile Roland Garros.
Primul set a durat o oră și 10 minute și s-a decis în tiebreak, după o luptă foarte solicitantă. Sorribes Tormo și-a pierdut de două ori serviciul, la 1-2 și la 2-4 și era condusă la o diferență de 3 game-uri.
Sportiva din Spania nu a renunțat și a egalat la 5, moment în care a pierdut din nou pe propriul serviciu și i-a mai dat o șansă adversarei sale să închidă setul. Nu a fost așa, astfel că s-a intrat în tiebreak, unde Sara s-a impus cu 7-3.
Setul 2 a fost și mai lung decât cel inaugural. Doar primele două game-uri au durat 25 de minute, după ce Haddad Maia și-a cedat serviciul la mare luptă și s-a văzut condusă cu 2-0.
Citește și:

Sorribes Tormo - Haddad Maia, la 20 de minute de cel mai lung meci din istoria Roland Garros

Sportiva de pe locul 14 WTA a mai pierdut o dată pe propriul servicu, iar adversara sa părea că se va desprinde și se va impune în minimum de seturi.
Deși conducea cu 3-0, Sorribes Tormo nu a mai câștigat niciun game în setul 2, iar brazilianca a egalat situația, după ce s-a impus cu 6-3, la capătul unei ore 17 minute de joc.
Setul decisiv a început în nota precedentelor două. Ambele jucătoare și-au pierdut serviciul, iar scorul a fost egal până la 2-2, când Maia a făcut din nou break-ul și s-a distanțat la 4-2.
Haddad Maia s-a impus cu 7-5, după ce a ratat 3 mingi de meci. Tot ea reușise și al doilea cel mai lung meci al sezonului, la Roma, în 3 ore și 41 de minute.
Pentru Haddad Maia este o performanță cu atât mai incredibilă cu cât a devenit prima jucătoare din Brazilia care atinge faza sferturilor la Roland Garros din 1968 încoace.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo