Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Descalificată de la Roland Garros, a oferit o adevărată lecție de bun simț! Anunțul făcut

Cristian Mihală

Actualizat 05/06/2023 la 08:02 GMT+3

Descalificată de la Roland Garros după o decizie extrem de controversată, Miyu Kato a dat dovadă de un bun simț extraordinar, asumându-și vina. Ea și-a cerut scuze public copilului de mingi lovit.

Filmul descalificării perechii Kato/Sutjiadi, din optimile Roland Garros

Dublul Miyu Kato & Aldila Sutjiadi a fost forțat să părăsească turneul la "masa verde". În timpul partidei cu perechea Bouzkova/Sorribes Tormo, la scorul de 6-7, 3-1, dublul japonezo-indonezian a fost descalificat.
Fără să vrea, Kato a trimis o minge spre linia de fund, după încheierea punctului, și a avut ghinionul ca acea lovitură să o izbească în plin pe una din fetițele care îndeplineau rolul de copil de mingi. Aceasta s-a speriat și a început să plângă.
Inițial, arbitrul de scaun a dat doar un avertisment, dar Bouzkova și Sorribes Tormo au intervenit și i-au explicat acestuia că fata a început să plângă. După câteva minute de discuții, în care s-au analizat cele întâmplate, s-a decis ca perechea Miyu Kato & Aldila Sutjiadi să fie descalificată.
O decizie extremă în opinia multora, în contextul în care e limpede că nipona nu a avut niciun moment intenția să apeleze la un gest nesportiv. Cu toate acestea, extrem de fair-play, jucătoarea din Japonia și-a acceptat greșeala, oferind o adevărată lecție.
"Aș vrea să îi ofer cele mai sincere scuze copilului de mingi. Vreau să îmi cer scuze față de ea, dar și față de colega mea, Aldila și față de suporterii mei. A fost o greșeală nefericită, total neintenționată. Ca rezultat, am fost descalificată și mi s-a retras premiul în bani și punctele aferente. Vreau să le mulțumesc tututor pentru susținere și pentru mesaje", a scris Kato pe Twitter.
Pentru calificarea în optimile probei de dublu, Kato ar fi trebuit să primească 22.000 de dolari. În cazul în care ar fi mers mai departe, premiul ar fi crescut lsa 44.000 de dolari (30% din cât a câștigat tot sezonul, până acum). Există posibilitatea ca nipona să facă apel la decizie și să rămână cu premiul în bani, dar totul va depinde de organizatori.

Alex Corretja crede că Miyu Kato și Aldila Sutjiadi nu trebuiau descalificate

Expertul Eurosport, Alex Corretja, a precizat că descalificarea lui Miyu Kato și a partenerei sale de dublu, Aldila Sutjiadi, a fost prea dură
"Trebuie să ai grijă unde pui mingea, pentru că poți lovi pe cineva, așa cum s-a întâmplat. A lovit-o pe acea fetiță, dar sunt 100% sigur că nu a vrut și nu a rănit-o foarte tare. Au fost multe discuții cu arbitrul și cu supervizorul. După părerea mea, descalificarea a fost prea dură, pentru că a fost vorba de o minge lentă.
Bineînțeles, trebuie să respecți decizia, dar nu cred că a fost atât de rău încât să faci asta. Îmi pare rău în primul rând pentru fată, dar, ca nici nu mi se pare că jucătoarele trebuiau descalificate pentru asta. Este dificil pentru că atunci când lovești pe cineva este riscant și am văzut asta cu Novak [Djokovic] când a pățit ce a pățit la US Open. Dar asta a fost mai dur și mai aproape și a durut-o. A fost o lovitură mai puternică.
Cu această ocazie, copilul de mingi a fost lovit în spate. Întotdeauna este greu, dar se poate vedea că încerca să paseze mingea în cealaltă parte a terenului. Asta se întâmplă de multe ori, chiar dacă îți lovești adversarul sau dacă dai în copiii de mingi care aleargă. Pentru mine, a fost un pic prea strict. Este subiectiv, iar asta este cea mai grea parte a sportului, când judeci ceva ce nici măcar nu ai văzut. Nici măcar arbitrul de scaun sau supervizorul nu a văzut tot ce s-a întâmplat. Nu cred că a fost suficient de dureros sau intenționat. Știu că nu a fost intenționat. Nimeni nu lovește mingea intenționat pentru a lovi pe cineva", a transmis Corretja de la Paris.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo