Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drama finalistei din 2018 de la Roland Garros: "Atunci când se implică și FBI... știi că e grav"

Irina Aldea

Actualizat 30/05/2023 la 16:19 GMT+3

Sloane Stephens, campioană la US Open în 2017 și finalistă la Roland Garros în 2018, a dezvăluit luni la Paris dificultățile pe care le are încă de când și-a început cariera în tenis. Americanca primește adesea injurii rasiste pe rețelele de socializare, iar de curând FBI s-a implicat într-o anchetă privind amenințările internauților pentru tenismenii de culoare.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Comportamentul rasist la adresa sportivilor se înrăutățește și chiar și software-ul conceput pentru a-i proteja de acesta are un impact redus, a declarat luni Sloane Stephens, numărul 30 mondial. Campioană la US Open în 2017 și finalistă la Roland Garros în 2018 (a pierdut finala în fața Simonei Halep), americanca a vorbit despre asta după victoria sa în două seturi în fața Karolinei Pliskova în primul tur de la Paris.
Sloane Stephens a mărturisit că se confruntă cu injurii rasiste încă de la începutul carierei sale în tenis: "Da, este evident că a fost o problemă întreaga mea carieră. Nu s-a oprit niciodată. Dacă vorbim despre asta, atunci pot să spun cu sinceritate că a devenit mai rău. Am auzit despre softul integrat de cei de la Roland Garros. Până acum nu l-am folosit", a spus Stephens.
CITEȘTE ȘI:

Sloane Stephens, hărțuită pe rețelele de socializare

Stephens a declarat că rasismul a atins un nivel îngrijorător în mai multe sporturi, nu doar în tenis: "Vreau să spun că, în mod evident, atunci când se implică și FBI cu privire la ceea ce oamenii îți spun online, este foarte grav. A fost ceva cu care m-am confruntat toată cariera mea. A continuat să se înrăutățească, iar oamenii din online au mână liberă să spună și să facă tot ce vor în spatele unor pagini false, ceea ce este, evident, foarte supărător. Este ceva cu care a trebuit să mă confrunt toată cariera mea și cu care voi continua să mă confrunt, sunt sigură", a mai spus Sloane Stephens la Paris.
Organizatorii turneului de la Roland Garros le-au pus tenismenilor la dispoziție un soft care e capabil să identifice și să elimine discursurile rasiste și alte forme de discursuri instigatoare la ură, la inițiativa Federației Franceze de Tenis. Folosind inteligența artificială, software-ul filtrează comentariile abuzive de pe platformele de socializare precum Twitter, Instagram și TikTok.Jucătorii de tenis, inclusiv marile Serena și Venus Williams, au fost ținta unor astfel de abuzuri, la fel ca și sportivii profesioniști din toate sporturile, cel mai notabil caz recent fiind cel al fotbalistului Vinicius Jr. de la Real Madrid.
"Am o mulțime de cuvinte cheie interzise în mod evident pe Instagram și toate aceste rețele de socializare, dar asta nu împiedică pe cineva să tasteze un asterisc sau să tasteze într-un mod diferit, ceea ce, evident, software-ul de cele mai multe ori nu acoperă", a transmis Stephens la conferința de presă de luni.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo