Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Irina Begu, reacție fermă în "cazul Simona Halep": "Despre asta este vorba"

Bianca Dumitru

Publicat 29/05/2023 la 07:19 GMT+3

Irina Begu s-a calificat duminică seară în turul 2 la Roland Garros, după ce a învins-o pe Anna Bondar în două seturi. După meci, sportiva a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport în care a vorbit și despre Simona Halep și situația în care aceasta se află după ce a fost suspendată provizoriu din cauza unui test pozitiv în timpul US Open 2022.

Așa s-a calificat Irina Begu în turul 2 la Roland Garros! Ultimul punct al meciului cu Anna Bondar

Irina Begu a câștigat aseară meciul cu Anna Bondardin primul tur de la Roland Garros. Sportiva noastră a învins-o în minimum de seturi pe jucătoarea din Ungaria, scor 6-4, 6-2, după o oră și 40 de minute de joc.
După meci, românca de pe locul 27 WTA a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport în care a vorbit atât despre Roland Garros, cât și despre Simona Halep.
Irina Begu s-a arătat încântată de prestația sa de ieri, precizând că se bucură că a reușit un joc mai agresiv. În plus, sportiva a prefațat pe scurt duelul din turul 2, în care o va înfrunta pe Sara Errani, sportivă pe care a mai avut-o în fața ei pe zgură de 4 ori până acum.
"A fost un început de meci mai lent, până mi-am căpătat ritmul, până am reușit să intru în joc a durat un pic, dar mă bucur că am reușit să fiu un pic mai agresivă de la 4-2 și să preiau conducerea.
Nu am așteptări (n.r. de la meciul cu Sara Errani), încerc să mă bucur de fiecare meci, încerc să fiu liniștită, să tratez la fel orice rezultat, orice meci. Așa că vom vedea.
Va fi un meci greu, e o jucătoare foarte bună, cu rezultate extraordinare aici la Roland Garros, dar momentan nu mă gândesc la asta, mai am două zile de pauză, o să încerc să pregătesc cât mai bine meciul și vom vedea atunci", a spus Begu.
Citește și:

Irina Begu, alături de Simona Halep în cel mai greu moment al carierei

Sportiva de pe locul 27 WTA a comentat apoi și situația în care se află Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis încă din luna octombrie a anului trecut, atunci când a fost testată pozitiv la Roxadustat, în timpul US Open.
Begu a spus că nu știe care sunt regulile ITIA, dar că speră ca Halep să primească șansa de a-și demonstra nevinovăția cât mai curând, menționând că a fost alături de ea în această perioadă, susținând-o.
"Nu știu regulile ITIA, deci nu pot să comentez foarte mult despre acest caz (n.r. aceste amânări) pentru că nu sunt în măsură, însă pot să spun doar că îmi pare rău de Simona, că trece prin așa ceva. Este ceva ce nu-ți dorești niciodată în carieră să pățești.
Eu am vorbit cu ea, am ținut legătura, i-am trimis mesaje de încurajare și sper să se facă dreptate cât mai repede, să aibă loc acel proces pentru că până la urmă despre asta e vorba, să-și demonstreze nevinovăția", a declarat Irina Begu pentru Eurosport.
picture

Irina Begu, prima reacție după calificarea în turul 2 la Roland Garros! Ce a spus despre Halep

Meciul dintre Sara Errani și Irina Begu este programat miercuri, 31 mai, ora de start urmând a fi stabilită ulterior de organizatori.
Turneul de Grand Slam de la Roland Garros este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo