Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, poziție tranșantă în cazul Simona Halep: "Un singur lucru pot să spun"

Nicu Savin

Actualizat 30/05/2023 la 21:03 GMT+3

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur la Roland Garros, cedând în 3 seturi în fața italiencei Jasmine Paolini. La final, sportiva noastră a oferit un interviu pentru eurosport.ro, în care, pe lângă referințele despre meci, a fost rugată să-și spună părerea despre situația Simonei Halep. Sorana a avut o poziție tranșantă, afirmând că e convinsă că Halep nu s-a dopat niciodată intenționat.

Sorana Cîrstea a explicat motivele pentru care a pierdut cu Paolini la Roland Garros

Sorana Cîrstea nu a prins cea mai bună zi a sa la debutul la Roland Garros și a pierdut în primul tur în fața italiencei Jasmine Paolini (53 WTA). Partida putea merge în orice direcție, cele două jucătoare alternând perioadele bune de joc cu cele foarte slabe. Din păcate, românca nu a reușit să revină complet după ce a pierdut primul set și a cedat în decisiv, scor final 5-7, 6-2, 2-6, după mai bine de două ore de joc.
La final, Sorana Cîrstea a oferit un interviu pentru Eurosport.ro, în care a explicat că a suferit de dureri stomacale astăzi și de aceea nivelului jocului său a avut de suferit. Românca e de părere că dacă reușea să fructifice mingea de set pe care a avut-o în primul act, ar fi putut câștiga meciul în două seturi.
"Am avut niște probleme de sănătate, la stomac. Azi m-am trezit cu ele. Am încercat tot ce am putut, am fost fără energie, mi-a fost greu să împing în picioare, le simțeam de gelatină. Cred că meciul s-a jucat când am avut 5-4 și minge de set (n.r. în primul set). Dacă luam setul terminam în două seturi și într-o oră eram afară din teren și cu o victorie. Însă asta este, se mai întâmplă să fie și zile nefaste din punct de vedere al sănătății. Păcat că a venit tocmai aici, pentru că în ultima săptămână am muncit extrem de mult. Dar, ca și în viață, și în tenis de multe ori muncești și nu vezi niciun rezultat. Însă trebuie să continui și să sperăm că în sezonul de iarbă totul o să fie OK.
Neavând suficientă energie, am încercat să păstrez raliurile destul de scurte și să grăbesc puțin jocul. Mi-a mers în setul doi, dar în setul 3 ea a început extrem de puternic și cred că atunci când mi-a făcut break și s-a dus în 3-1 a căpătat puțină încredere, mai mult curaj și a început să joace mai liber. Păcat că am lăsat să ducă meciul în 3 seturi. Chiar și în condițiile astea ar fi trebuit să câștig acest meci. E păcat, pentru că sigur până joi aș fi fost bine din toate punctele de vedere. Îmi pare extrem de rău, însă mai sunt și astfel de zile. Nu e o zi prea roz pentru mine, dar există o singură cale și aceea este înainte.", a spus Sorana.

Sorana Cărstea, convinsă că Simona Halep nu s-a dopat intenționat

În final, Sorana a fost rugată să-și spună părerea despre situația delicată a Simonei Halep, care încă așteaptă un verdict în cazul său de dopaj, pentru care a fost suspendată provizoriu din tenis. Sportiva din Târgoviște nu a dorit să își exprime o opinie largă, dar a subliniat că are toată convingerea că Simona nu s-a dopat niciodată cu bună știință.
"În general nu-mi place să-mi dau cu părerea. În România toată lumea și-a dat cu părerea și nu cred că e nevoie și de părerea mea. Singurul lucru pe care pot să-l spun este că nu cred că Simona s-ar fi dopat vreodată conștient. Am spus asta și când am aflat prima oară. Atât. Mi-e greu să vorbesc mai mult, pentru că orice voi spune se va răstălmăci. Nu este o situație foarte roz, dar sper din tot sufletul să se rezolve.", a adăugat Sorana.
Pentru Sorana Cîrstea urmează sezonul de iarbă. Așa cum ne-a dezvăluit, primul turneu la care va lua parte pe această suprafață va fi cel de la s'Hertogenbosh (Olanda), programat în perioada 12-18 iunie.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo