Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Experții Eurosport, reduși la tăcere de Muchova, la Roland Garros! Cu ce mare campioană o aseamănă

Nicu Savin

Publicat 08/06/2023 la 21:09 GMT+3

Karolina Muchova s-a calificat dramatic în finala de la Roland Garros, după ce a revenit de 2-5, 15-40 în decisiv în fața Arynei Sabalenka. Jocul prestat de jucătoarea din Cehia i-au lăsat mască pe Mats Wilander și Chris Evert, care au căzut de acord că tenisul feminin are o nouă Ashleigh Barty, cu plusul că Muchova deține mai multă forță.

Karolina Muchova of the Czech Republic in action against Aryna Sabalenka of Belarus in the semi-final on Day Twelve of Roland Garros on June 08, 2023 in Paris, France (Photo by Robert Prange/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Karolina Muchova a făcut meciul vieții în semfinala cu Aryna Sabalenka de la Roland Garros. Sportiva din Cehia s-a impus dramatic, scor 7-6(5), 6-7(5), 7-5, după ce a salvat și o minge de meci în setul decisiv. La finalul partidei, Muchova a spus că nici ea nu știe cum a reușit să revină în acest meci și a părut măgulită de laudele pe care i le-a adus Mats Wilander, cel care a intervievat-o pe teren.
În studioul Eurosport, suedezul a continuat să vorbească la superlativ despre cehaoică, fiind absolut fascinat de varietatea din jocul acesteia. Expertul a mers atât de departe încât a asemănat-o pe Muchova cu Ash Barty, triplă campioană de Grand Slam, care s-a retras prematur din tenisul profesionist.
"A fost cel mai bun meci din turneul feminin. Avem o nouă Ash Barty - Muchova este aproape ca Ash Barty, dar cu puțin mai multă putere. Cred că și-a îmbunătățit serviciul și are încredere în serviciul ei. Forehandul ei s-a îmbunătățit enorm, în special cel inside-out. În sfârșit, este foarte informată cu o rachetă de tenis în mână în ceea ce privește varietatea", a spus Wilander.

Karolina Muchova i-a lăsat fără epitete pe experții Eurosport, după victoria fenomenală cu Sabalenka la Roland Garros

Asemănarea Karolinei Muchova cu Ash Barty nu i s-a părut deplasată nici lui Chris Evert, care este de aceeași părăre cu Wilander. Septupla campioană de la Roland Garros a adăugat că Muchova se deplasează fenomenal pe teren și poate surprinde prin multitudinea de arme pe care le are în arsenalul său de lovituri.
"Ce moment. Sunt fără cuvinte, acel meci a avut tot ce ți-ai putea dori vreodată într-un meci. Muchova nu a jucat prea multe meciuri anul acesta, dar ne-a arătat un joc îmbunătățit. S-ar putea să fi fost accidentată, dar a muncit din greu în timpul liber. Serviciul ei are mult mai mult stick, se mișcă mai bine ca niciodată. Să nu mai vorbim vorbim despre flerul sau finețea sau varietatea pe care o are.
Ceea ce o face o jucătoare grozavă este mobilitatea ei. Mișcarea ei pe teren, felul în care poate alerga din colț în colț este incredibil. Cred că este o jucătoare solidă, prin asta vreau să spun consecventă. Ea nu face multe erori neforțate. Are un serviciu frumos; temperamentul ei este excelent. Este foarte calmă, iar mentalitatea ei este mai bună decât la majoritatea jucătoarelor.
Îmi place varietatea ei. Ea te poate scoate din zona ta de siguranță cu scurtele ei, cu slice-ul de rever, cu urcările le fileu. Ea te poate surprinde și este atât de imprevizibilă. Este singura jucătoare care are o asemenea finețe. Dacă te uiți la jucătoarele care domină tenisul feminin - Swiatek, Sabalenka, Rybakina - totul este despre putere, nu despre finețe. Apoi vine Muchova cu acest joc.Karolina este o jucătoare de tenis la fel de bună ca și Sabalenka, azi a jucat mai bine la voleu și are tehnică mai bună", a spus Evert pentru Eurosport.
Karolina Muchova s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală de Grand Slam. Acum, cehoaica își așteaptă adversara din marea finală de la Roland Garros, care se va alege dintre Iga Swiatek și Beatriz Haddad Maia, protagonistele celei de-a doua semifinale de la Paris.
Finala de la Roland Garros va avea loc sâmbătă, 10 iunie, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo