Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kasatkina cere de urgență schimbarea unei reguli la Roland Garros: "E absurd ce se întâmplă"

Cristian Mihală

Publicat 03/06/2023 la 17:12 GMT+3

Daria Kasatkina cere schimbarea pauzei de scaun dintre gameuri. În Grand Slamuri, aceasta e de doar un minut, din rațiuni de televizare, iar rusoaica spune că sportivii nu au timp deloc să se recupereze pentru gameurile care urmează.

Tennis French Open Kasatkina

Credit imagine: SNTV

Rusoaica Daria Kasatkina, locul 9 în ierarhia tenisului feminin, a spulberat-o vineri pe americanca Peyton Stearns (69 WTA), cu 6-0, 6-1, după numai 55 de minute de joc, şi a obţinut primul bilet pentru optimile de finală de la Roland Garros.

Kasatkina cere schimbarea unei reguli la Roland Garros

În ciuda victoriei fulger, numărul 9 WTA nu a fost total mulțumită de ceea ce se întâmplă la Roland Garros. Rusoaica s-a declarat extrem de nemulțumită de durata pauzelor de scaun dintre gameuri. Dacă în turneele WTA e obișnuită cu o pauză de 90 de secunde, în Grand Slamuri jucătorii au doar 60 de secunde la dispoziție pentru a se recupera după disputarea a câte două gameuri.
"Singura regulă care nu mi se potrivește este că la turneele de Grand Slam se acordă doar un minut pentru pauza de scaun. Un minut! Te uiți la ceas când te așezi pe scaun și au mai rămas doar 45 de secunde. Mai ales pentru băieții, care joacă cinci seturi, această regulă este absurdă.
Nu înțeleg de ce această regulă este diferită în Grand Slamuri față de ​​turneele ATP și WTA. Desigur, asta este pentru televiziune, dar noi suntem cei care muncesc pe teren. Două jocuri pot dura 10-15 minute, pot fi jocuri nebunești, în căldură, iar apoi ai doar 45 de secunde să stai jos și să-ți reglezi respirația.
Cred că pauza ar trebui să dureze un minut și jumătate, cum se întâmplă în mod obișnuit. Nu înțeleg de ce este diferit aici. Este mult mai dificil să joci așa, mai ales pentru băieți", a declarat Kasatkina, citată de gotennis.ru.
Daria Kasatkina, în vârstă de 26 de ani, semifinalistă anul trecut la Roland Garros, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie. Ea va juca în optimi cu ucraineanca Elina Svitolina (192 WTA), care a trecut de o rusoaică, Anna Blinkova (56 WTA).
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo