Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk "a explodat", după ce a fost huiduită de francezi la Roland Garros: "Să le fie rușine!"

Irina Aldea

Actualizat 28/05/2023 la 17:00 GMT+3

Marta Kostyuk a cedat în mod clar în primul tur la Roland Garros în fața favoritei numărul 2, Aryna Sabalenka. La finalul meciului, ucraineanca nu a băgat-o în seamă pe adversara sa și a refuzat să dea mâna cu bielorusa la fileu. Publicul a observat imediat atitudinea ostilă a Martei Kostyuk și a început să huiduie.

Marta Kostyuk nu i-a strâns mâna Arynei Sabalenka și a fost huiduită la ieșirea de pe Chatrier

Aryna Sabalenka - Marta Kostyuk a fost un meci cu o foarte mare încărcătură emoțională, așa cum se anunța încă de la tragerea la sorți. Bielorusa a fost de departe jucătoarea mai bună de pe teren și s-a impus clar, scor 6-3, 6-2, după o oră și 11 minute de joc. La final, ucraineanca și-a respectat planul de a nu o saluta pe adversara sa și în arenă s-a produs un moment de confuzie.
Spectatorii din tribune au început să o huiduie pe ucraineancă, dar Sabalenka a crezut că înspre ea sunt îndreptate fluierăturile celor prezenți la meci. Bielorusa a avut un scurt dialog cu arbitrul de scaun, în care întreba nedumerită dacă reacția publicului o vizează pe ea. Răspusnul a venit imediat, deoarece fluierăturile s-au întețit în momentul în care Marta Kostyuk se îndrepta spre ieșirea din arenă.

Marta Kostyuk "a explodat", după ce a fost huiduită de francezi la Roland Garros

La conferința de presă de după meci, Marta Kostyuk a fost întrebată ce părere are despre faptul că tocmai ea a fost huiduită de spectatori. Ucraineanca nu s-a abținut și le-a transmis un mesaj acid fanilor francezi: "Nu mă așteptam la asta. Nu am nicio reacție, dar cred că ar trebui să le fie rușine! Vreau să văd cum vor reacționa acei oameni peste 10 ani, când războiul se va fi terminat. Cred că în acest fel își vor da seama și ei de ceea ce au făcut", a transmis Kostyuk la conferința de presă.
Aryna Sabalenka, de partea cealaltă, a transmis că spectatorii nu ar fi trebuit s-o huiduie pe Marta Kostyuk, vorbind de asemenea și despre război: "Cred că ea nu merită să părăsească terenul în acest fel. Cât despre război... știți deja părerea mea. Nimeni din această lume nu susține războiul. Nimeni. Dacă am putea să-l oprim, am face-o, dar nu putem face nimic", a transmis bielorusa la Paris.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo