Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka, dialog tensionat cu o jurnalistă din Ucraina, la Roland Garros: "Acum știm totul. E clar"

Nicu Savin

Actualizat 01/06/2023 la 08:07 GMT+3

Aryna Sabalenka a fost pusă într-o situație ingrată la conferința de presă de după victoria cu Iryna Shymanovich de la Roland Garros. A doua jucătoare a lumii a fost luată la întrebări de o jurnalistă din Ucraina, care i-a sugerat să condamne public războiul. Bielorusa a spus că nu va răspunde unor astfel de întrebări, iar reprezenta presei a insinuat că asta înseamnă că sportiva susține războiul.

Rezumatul partidei Shymanovich - Sabalenka , câștigată în două seturi de numărul 2 WTA

Aryna Sabalenka a ajuns la 9 victorii consecutive la turneele de Grand Slam, după ce a învins-o pe conaționala Iryna Shymanovich în turul al doilea de la Roland Garros, scor 7-5, 6-2. Performanțele extraordinare obținute pe teren o fac cea mai vizibilă jucătoare din Rusia sau Belarus, în contextul tensiunilor cu sportivele din Ucraina din cauza războiului din estul Europei.
La conferința de presă de după meciul de ieri, Sabalenka a spus că se confruntă cu un val uriaș de ură pe rețelele de socializare, iar tensiunea atins cote maxime când o jurnalistă din Ucraina a dorit să-i adreseze câteva întrebări.

Aryna Sabalenka, pusă într-o situație delicată de o jurnalistă din Ucraina, la Roland Garros

Reprezentanta mass-mediei din țara vecină a fost extrem de tranșantă și a întrebat-o pe Sabalenka cum poate susține un dictator, făcând referire la un episod din urmă cu 3 ani. Sabalenka a spus în deseori că nu e de acord cu războiul, dar jurnalista a rugat-o să condamne public agresiunea Rusiei și Belarusului la adresa Ucrainei. Sportiva a refuzat să răspundă la aceste întrebări, ceea ce pentru ziaristă reprezintă o dovadă că Sabalenka susține războiul.
Iată mai jos dialogul dintre Sabalenka și jurnalista din Ucraina:
Jurnalistă: "Aryna, vreau să-ți adresez două întrebări. În 2020, ai semnat o scrisoare de susținere a lui Lukashenko (n.r. președintele Belarusului), când el tortura și bătea protestatarii pe străzi. Și apoi ai apărut sărbătorind anul nou alături de el. Cum e posibil ca un potențial lider mondial să susțină un dictator?"
Sabalenka: "Nu am niciun comentariu pentru tine, așa că îți mulțumesc de întrebare!"
Jurnalistă: "Continui să spui că nimeni niciun jucător rus sau bielorus nu susține războiul, dar poți să vorbești cu tine însuți și să spui: - Eu, Aryna Sabalenka, condamn categoric faptul că Belarus atacă Ucraina cu rachete și vreau ca acest lucru să se oprească?"
Sabalenka: "Nu am comentarii pentru tine!"
Jurnalistă: "Deci, practic, sprijini războiul, dacă nu poți face afirmația asta. Nu ești o persoană oarecare, Aryna...", moment în care ofițerul de presă a intervenit: "Cred că a fost foarte clară că nu vrea să răspundă la astfel de întrebări". Jurnalista a conntinuat cu insinuările: "Acum știm totul.... e clar!".
Aryna Sabalenka va reveni vineri pe teren la Roland Garros, când o va întâlni pe Kamilla Rakhimova. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit până acum.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo