Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka, făcută K.O.: "Această drama queen face mișto de Ucraina. Patetic!"

Nicu Savin

Actualizat 07/06/2023 la 11:44 GMT+3

Aryna Sabalenka a învins-o pe Elina Svitolina în sferturile de finală de la Roland Garros, iar după ultimul punct s-a lipit de fileu așteptând parcă salutul ucrainencei, deși știa de dinainte că acesta nu va veni. Bielorusa a declarat la final că a fost un gest instinctiv, dar Alex Dolgopolov consideră că a doua jucătoare a lumii a procedat dezgustător, luând în derâdere drama Ucrainei.

Sabalenka, confuză la Roland Garros! Bielorusa a așteptat-o pe Svitolina la fileu. Ce s-a întâmplat

Aryna Sabalenka s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinalele Grand Slam-ului de la Roland Garros, după ce a învins-o cu 6-4, 6-4 pe Elina Svitolina. Partida a fost plină de încărcătură emoțională, din cauza adversității dintre bielorusă și sportivele din Ucraina, iar controversele nu au lipsit nici după meciul de ieri.
picture

Sabalenka e în sferturi la Roland Garros! Bielorusa, victorie cu Stephens după un meci neobișnuit

Imediat după ultimul punct, Sabalenka s-a lipit de fileu, așteptând parcă un salut din partea Elinei. Ucraineanca anunțase clar că nu va da mâna cu adversara și a ignorat-o total, salutând arbitrul de scaun și părăsind apoi arena.

Aryna Sabalenka, atacată dur de Alex Dolgopolov pentru comportamentul de după meciul cu Svitolina de la Roland Garros

La conferința de presă, Sabalenka a explicat că gestul său a fost unul instinctiv, deoarece după meciuri se salută cu adversarele. De altfel, a doua jucătoare a lumii a vorbit foarte frumos despre Svitolina la interviul acordat pe teren și apoi a subliniat că ucraineanca nu merita să fie fruierată de o parte a publicului pentru decizia sa de a nu o saluta.
Totuși, gestul Arynei a fost taxat dur de Alexander Dolgopolov, fost număr 13 ATP, care este unul dintre cei mai critici oameni de sport din Ucraina la adresa rușilor și bielorușilor din circuit. Acesta a catalogat drept dezgustător comportamentului Arynei Sabalenka, pe care a acuzat-o că ia în derâdere drama prin care trece poporul ucrainean.
"A fost dezgustător ce s-a întâmplat. Această "drama queen" simte că "nu e în siguranță" la conferințele de presă, iar acum vine ostentativ la fileu. Face mișto de toate lucrurile prin care trece Ucraina. Patetic!", a scris Dolgopolov pe Twitter.

Aryna Sabalenka, acuzată de Elina Svitolina că a inflamat spiritele prin gestul său de la finalul partidei de la Roland Garros

La conferința de presă de după partida de ieri, Elina Svitolina nu s-a ferit să o acuze pe Sabalenka pentru atitudinea inexplicabilă de la final: "A fost un meci semnificativ, dar eu am dat tot ce am putut, pentru că nu aveam nimic de pierdut. A fost o luptă dificilă, nu a funcționat pentru mine.
Prima mea recție când am văzut că stă la fileu a fost: ce faci!? Nu știu exact ce aștepta ea, pentru că declarațiile mele au fost dintotdeauna foarte clare referitor la strângerile de mână. Poate că ea nu e pe rețelele de socializare și nu știe ce am spus. Dar eu am fost mereu clară, am spus că nu le voi strânge mâna. Da, cred că a vrut să inflameze situația prin ce a făcut. Mă așteptam să fiu huiduită. Oricine pierde în situația asta e fluierat. Nu a fost o surpriză pentru mine", a spus Elina în fața jurnaliștilor.
Aryna Sabalenka a ajuns la 12 victorii consecutive la Grand Slam-uri în 2023 și are șansa de a juca a doua finală la rând. Pentru un loc în ultimul act de la Roland Garros, bielorusa se va duela cu Karolina Muchova, care a trecut în primul sfert de finală de Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-2. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, acum 4 ani, când Sabalenka s-a impus greu în semifinalele de la Zhuhai (hard), scor 7-5, 7-6.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo