Novak Djokovic, unul dintre cei trei mari favoriți de la Roland Garros, s-a calificat în sferturile de finală de la Paris după ce a trecut de Karen Khachanov, favorit numărul 15 la Open-ul francez, scor 6-4, 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 25 de minute de joc. În medie, până în această fază a competiției, marele campion sârb a stat pe teren în jur de o oră și jumătate.
În primul set, la scorul de 4-3 pentru Djokovic și 40-40 pe serviciul rusului, sârbul a returnat o minge în fața unui arbitru de linie. Lovitura a adus aminte de US Open, de unde Nole a fost descalificat în meciul din optimile de finală, din cauza unui gest imprudent, în urma căruia o minge a lovit-o în gât pe o arbitră. Aceasta din urmă s-a părbușit pe teren. Diferența a fost că la New York jocul era oprit, iar oficialii au considerat gestul sârbului unul lipsit de sportivitate. Aici, la Paris, lovitura s-a întâmplat în mod natural, în timpul unui schimb.

Novak Djokovic a comis-o din nou! Cum a lovit sârbul un arbitru la Roland Garros, din alergare

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 11 ORE

Novak Djokovic, speriat după ce a returnat mingea în arbitrul de tușă

"O, Doamne, a fost un straniu déjà vu. Am încercat imediat să aflu dacă arbitrul e în regulă pentru că am văzut că are o mica vânătaie, o porțiune mică în care era roșu, în același loc în care mingea ajunsese din racheta mea. Sper că este bine. Vreau să spun, bineînțeles că a gestionat totul cu multă putere și curaj, dar a fost lovit dur pentru că eu mă aflam destul de aproape.
Cred că din cauza a ce s-a întâmplat în New York, oamenii vor face povești din acest moment. Mi s-a întâmplat mie și altor jucători în ultimii 15 ani. Am văzut asta de multe ori când mingea ricoșează din rachetă sau din ramă, lovește pe cineva din tribune sau un arbitru de pe marginea terenului. Într-adevăr, a fost o situație foarte ciudată", a spus Nole la conferința de presă de la Paris.
În sferturile de finală de la Roland Garros, Djokovic îl va întâlni pe ibericul Pablo Carreno-Busta (18 ATP), care a trecut ieri seară de Daniel Altmaier (186 ATP), scor 6-2, 7-5, 6-2, după două ore și 22 de minute de joc. Nole a suferit singura înfrângere din acest an în meciul cu Carreno-Busta, însă motivul nu a fost că ibericul s-a impus, ci că sârbul a fost descalificat la scorul de 5-6 în primul set.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 18 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 19 ORE