Dublu finalist la Roland Garros și proaspăt campion de Grand Slam, Dominic Thiem a fost eliminat în această seară în sferturile de finală de către Diego Schwartzman, ocupant al locului 14 ATP și favorit numărul 12 de pe tabloul de simplu masculin. Argentinianul s-a impus la capătul unui meci incredibil, care a durat cinci ore și 10 minute de joc, scor 7-6, 5-7, 6-7, 7-6, 6-2. Schwartzman a fost magistral în primul set și s-a impus în tie-break la 1.
Următoarele patru seturi au fost guvernate de o mulțime de răsturnări de situație. Thiem a fost în permanență pus în dificultate de adversarul lui, dar a ieșit de fiecare dată din încurcătură cu fața curată în seturile doi și trei. Manșa a patra a fost la fel de disputată, dar Schwartzman a fost cel care s-a impus în final. Ultimul set a fost la discreția sportivului din Argentina, care și-a făcut serviciul de fiecare data și a obținut și break-ul care a decis soarta setului și a partidei. Schwartzman stabilește astfel la Roland Garros un foarte așteptat posibil duel cu cel supranumit regele absolut al zgurii, Rafael Nadal, care-l întâlnește în această seară în sferturi la Paris pe super-talentatul italian, Jannik Sinner.

Diego Schwartzman, în semifinale la Roland Garros pentru prima oară în carieră

Tenis
Cea mai mare surpriză din tenis? Un puști cu o cotă de 101 l-a pulverizat pe Diego Schwartzman
18/09/2021 LA 17:37
Schwartzman trecuse până acum la Paris de Kecmanovic, Giustino, Gombos și Sonego, fără a ceda niciun set. Pe parcurs ce a avansat în turneu, micuțul argentinian și-a ridicat nivelul de joc și iată că se califică în premieră în semifinale la Roland Garros. Cel mai bun rezultat al argentinianului era un sfert de finală în 2018.
Cel mai lung meci de la ediția din 2020 a fost consemnat la confruntarea dintre Lorenzo Giustino și Corentin Moutet, care a durat nu mai puțin de șase ore și 5 minute de joc. Această confruntare este urmată de meciul din această seară dintre Thiem și Schwartzman, urmată de Roberto Carballes Baena și Denis Shapovalov, care a durat exact cinci ore. Cel mai lung meci disputant vreodată la Roland Garros a durat 6 ore și 33 de minute de joc, la ediția din 2004, între Fabrice Santoro și Arnaud Clement.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Tenis
"A meritat pe deplin să câștige trofeul!" Ce a spus Thiem despre finala masculină de la US Open
13/09/2021 LA 05:05
US Open
Dominic Thiem, victorie în premieră la US Open 2020 după ce a fost condus cu 0-2 în finală de Zverev
09/09/2021 LA 18:11