Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu și Nadia Podoroska luptă astăzi pentru un loc în finala de dublu de la Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 11/06/2021 la 10:46 GMT+3

Irina Begu a pierdut în primul tur contra Serenei Williams la simplu, dar sportiva noastră a făcut un turneu de dublu de excepție și astăzi va lupta, alături de partenera ei Nadia Podoroska, pentru un loc în marea finală.

Irina Begu & Nadia Podoroska

Credit imagine: Eurosport

Irina Begu a făcut un Roland Garros de expepție până acum, în proba de dublu, alături de Nadia Podoroska. Cele două au jucat prima dată împreună la Linz, în finalul anului trecut, dar au trecut un singur tur.
Ulterior, au făcut echipă și la Australian Open, în acest an, dar au fost eliminate în prima rundă. Deși nu au avut rezultate împreună, Begu și Podoroska au decis să încerce și la Roland Garros, iar de această dată le-a ieșit.
Semifinalistă anul trecut, argentinianca a fost eliminată în primul tur de Belinda Bencic la această ediție. Tot în primul tur a părăsit și Irina competiția de simplu, fiind învinsă de Serena Williams. Astfel, cele două jucătoare s-au concentrat exclusiv pe dublu și au reușit un rezultat măreț, care ar putea culmina cu o finală.

Roland Garros | Irina Begu luptă pentru un loc în finala de dublu

Pentru Irina Begu este a 2-a semifinală a carierei într-un turneu de Grand Slam, la dublu. În 2018, sportiva noastră ajungea în careul de ași de la Australian Open, alături de Monica Niculescu. Pentru Podoroska însă, ajungerea în penultimul act în proba de dublu, la un asemenea nivel, reprezintă o premieră.
În drumul către semifinale, Begu și Podoroska au eliminat în primul tur perechea Cascino / Ponchet, dar apoi au furnizat o mare surpiză, eliminându-le pe favoritele 4, Aoyama/Shibahara, în turul secund, un rezultat care le-a dat mare încredere în meciurile care au urmat. Ulterior, perechea româno-argentiniană a trecut de reprezentantele gazdelor, Burel / Paquuet, iar în sferturi de perechea Martic / Rogers.
Adversare în semifinale pentru Begu și Podoroska le vor fi Bethanie Mattek-Sands și Iga Swiatek, care sunt și ele la începutul colaborării la dublu, Roland Garros fiind al 3-lea turneu la care joacă împreună, după Miami și Madrid. Bethanie Mattek-Sands este o specialistă a probei de dublu, având 4 astfel de trofee în palmares, dintre care unul chiar la Roland Garros (2017, alături de Lucie Safarova).
În schimb, Swiatek nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind campioana en-titre de la Paris în proba de simplu. Poloneza nu e străină nici de proba de dublu, unde joacă aproape la fiecare turneu. De altfel, ea a ajuns și anul trecut în semifinale la Paris, atunci făcând pereche cu Nicole Melichar.
Partida Begu / Podoroska - Mattek-Sands / Swiatek va avea loc pe arena Suzane Lenglen, cu începerele de la ora 15:30 și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo