Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, ghinion teribil! Kinetoterapeutul său a explicat de ce a avut crampe în meciul cu Djokovic de la Roland Garros

Nicu Savin

Actualizat 10/06/2023 la 09:29 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost învins de Novak Djokovic în semifinalele Roland Garros, dar eșecul ibericului a survenit în special din cauza problemelor fizice. La începutul setului 4, acesta a acuzat crampe musculare, care l-au afectat până la final. Juanjo Moreno, kinetoterapeutul său, a explicat că problemele au apărut doar din cauza tensiunii psihice, deoarece starea sportivului este 100% în regulă.

Scene dramatice la Roland Garros! Alcaraz a pierdut un game pentru a putea primi îngrijiri medicale

Carlos Alcaraz nu a făcut față presiunii partidei cu Novak Djokovic din semifinalele Roland Garros. Ibericul a fost învins în 4 seturi, dar numai în primele două a jucat la adevărata sa valoare, deoarece ulterior evoluția sa a fost vizibil afectată de probleme fizice.
Mai exact, Carlitos a acuzat dureri musculare la gamba piciorului drept în debutul setului 3, iar problema nu a putut fi depășită. Spaniolul a refuzat să se retragă, deși era clar că nu mai putea concura la nivel optim din punct de vedere fizic. După meci, Alcaraz a dezvăluit că nu a simțit niciodată o asemenea tensiune, dând de înțeles că starea sa fizică s-a deteriorat doar din această cauză.
picture

Carlos Alcaraz, lovitura turneului, la Roland Garros! Reacție de milioane a lui Novak Djokovic

Carlos Alcaraz a avut crampe în meciul cu Djokovic numai din cauza tensiunii psihice

Juanjo Moreno, kinoterapeutul său, a întărit această idee, dezvăluind că nimic nu indica un asemenea scenariu pentru sportiv. Specialistul a spus că analizele de după meci arată că musculatura lui Alcaraz este perfect în regulă, astfel că e clar că acele dureri au apărut numai din cauza tensiunii. Judecând după spusele lui Moreno, Carlitos a avut un ghinion teribil să se confrunte cu acest gen de probleme, care apar des la mulți jucători, dar de obicei se întâmplă după partide, când intervine relaxarea.
"Suntem năuciți. O înfrângere doare întotdeauna, este greu de acceptat, dar mereu spunem că nu este o înfrângere, ci mai degrabă o experiență de învățare. După joc, l-am consultat pe Carlos și corpul lui este bine, musculatura este în regulă... dar în acel moment apăruse multă tensiune și într-un moment de relaxare a sosit crampa. Se întâmplă multor sportivi la conferințele de presă, de exemplu. Carlos s-a descurcat întotdeauna foarte bine, la încălzire ne-am distrat. Dar când te apropii de joc apar nervii, tensiunea, iar cu această ocazie poate că tensiunea psihică a fost mai mare, mai vizibilă decât oricând", a spus Juanjo Moreno pentru Cadena COPE.
Carlos Alcaraz a dat dovadă de un spirit de luptă extraordinar, chiar dacă era limpede că meciul este pierdut pentru el. Djokovic l-a lăudat pentru faptul că nu a declarat forfait, iar ibericul a insistat că nu a luat în niciun moment să abandoneze. Evident, este o înfrângere greu de digerat, mai ales că durerile au apărut într-un moment în care Alcaraz părea că a preluat frâiele jocului. Mai mult, Djokovic a acuzat și el ceva probleme medicale și nu se știe cât ar fi rezistat dacă adversarul ar fi fost la 100% fizic.
picture

Djokovic, în suferință în setul 2 al meciului cu Alcaraz de la Roland Garros! Ce s-a întâmplat

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo