Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic vrea să scrie istorie la Wimbledon și US Open! Nole poate doborî un record vechi de 64 de ani

Dani Morar

Actualizat 12/06/2023 la 16:38 GMT+3

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Roland Garros și a cucerit al doilea titlu de Grand Slam al anului, după Australian Open. Noul lider ATP a recunoscut că principalul obiectiv pentru 2023 este cucerirea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam, iar pentru a realiza acest lucru trebuie să se mai impună la Wimbledon și US Open.

Djokovic - Ruud - Roland-Garros Rezumat

Novak Djokovic și-a trecut în palmares primele două turnee de Grand Slam din 2023, după ce s-a impus la Australian Open și Roland Garros. Sârbul vrea să scrie istorie și să cucerească toate cele 4 turnee de Grand Slam.
Nole a mai fost aproape de a reuși acest lucru acum 2 ani, dar Daniil Medvedev l-a împiedicat chiar în finala de la US Open. Acum, noul lider din clasamentul ATP pare să joace mai bine ca niciodată și va căuta să triumfe la Wimbledon și la New York, putând să devină primul tenismen care cucerește toate turneele de Grand Slam dintr-un an, după Rod Laver, în 1969.
"Mi-ar plăcea să am o nouă ocazie în New York. Desigur, trebuie să câștig Wimbledon, care e total un alt munte de urcat. Faptul că am câștigat ultimele 4 titluri la Wimbledon îmi dă o grămadă de încredere și abia aștept să încerc iar.
Iubesc să joc acolo, e un turneu de vis, întotdeauna l-am simțit așa. Dacă voi câștiga aici, atunci voi avea ocazia să fac istorie în New York. Am fost la un pas de istorie, dar am ratat-o în acel meci cu Medvedev (n.r. finala de la US Open 2021, câștigată de jucătorul rus cu 6-4, 6-4, 6-4).
Am simțit iubirea oamenilor din New York și a publicului de acolo. Am fost copleșit de emoții, de felul în care m-au primit în acea zi. Abia aștept să merg înapoi și să joc în New York", a declarat Djokovic, citat de Sportskeeda.
picture

Novak Djokovic, cel mai mare campion din istorie! #3 la Roland Garros, #23 de titluri de Grand Slam

Citește și:

Mats Wilander crede că Djokovic va câștiga 26 sau 27 de titluri de Grand Slam

Mats Wilander a făcut o predicție uluitoare. Expertul Eurosport crede că Nole se va opri la 26 sau 27 de titluri de Grand Slam, ridicând ștacheta la un nivel nemaiîntâlnit.
"Este absolut incredibil. Tot timpul am vorbit despre asta și ne întrebam când va veni al 23-lea titlu de Grand Slam. Nu putea să o facă fără Roger Federer și Rafa Nadal. Ei l-au făcut să se autodepășească.
Este incredibil modul în care se recuperează după accidentări și joacă bine pe orice suprafață. Este de-a dreptul uluitor. Se pare că e departe de a fi terminat. Este un favorit cert la Wimbledon și la US Open. Aș vrea să știu unde se va opri. Eu cred că poate ajunge la 26, 27 de titluri", a delcarat Mats Wilander.
Prin succesul de la Roland Garros, Djokovic a ajuns duminică la 94 de titluri ATP. Astfel, Nole îl egalează pe Ivan Lendl pentru al treilea cel mai bun total din toate timpurile, după Jimmy Connors (109) și Federer (103) și chiar în fața lui Nadal (92), aflat pe locul cinci. Dar Djokovic are un avantaj în turneele Masters 1000, cele nouă turnee considerate cele mai prestigioase din circuitul ATP în afara celor patru turnee de Grand Slam. Cele 38 de titluri ale sale reprezintă un record, depășindu-i pe Nadal (36) și Federer (28), și este singurul jucător care a câștigat de câte două ori cel puțin fiecare dintre cele nouă evenimente.
picture

Novak Djokovic, punct U-LU-I-TOR în finala cu Ruud, la Roland Garros! Așa a obținut primul break

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo