Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios a intervenit în controversa descalificării de la Roland Garros! Opinia lui Nick, criticată dur

Irina Aldea

Actualizat 05/06/2023 la 16:42 GMT+3

Un copil de mingi a fost lovit de o minge rătăcită între puncte de Miyu Kato, care a fost descalificată din proba de dublu feminin, alături de partenera sa, Aldila Sutjiadi, duminică, la Roland Garros. Nick Kyrgios este ultimul nume mare care a intervenit în controversa descalificării de la Roland Garros.

Filmul descalificării perechii Kato/Sutjiadi, din optimile Roland Garros

Dublul Miyu Kato & Aldila Sutjiadi a fost forțat să părăsească Roland Garros la "masa verde". În timpul partidei din optimi cu perechea Bouzkova/Sorribes Tormo, la scorul de 6-7, 3-1, dublul japonezo-indonezian a fost descalificat. Fără să vrea, Kato a trimis o minge spre linia de fund, după încheierea punctului, și a avut ghinionul ca acea lovitură să o izbească în plin pe una din fetițele care îndeplineau rolul de copil de mingi. Aceasta s-a speriat și a început să plângă.
Inițial, arbitrul de scaun le-a dat doar un avertisment, dar Bouzkova a intervenit și i-a explicat acestuia că fata a început să plângă. "Trebuie descalificate! Acel copil plânge, plânge!", a fost intervenția lipsită de fair-play a Bouzkovei, care nici măcar nu văzuse ce s-a întâmplat. După câteva minute de discuții, în care s-au analizat cele întâmplate, s-a decis ca perechea Miyu Kato & Aldila Sutjiadi să fie descalificată.
CITEȘTE ȘI:

Kyrgios a intervenit în controversa descalificării de la Roland Garros

Dacă majoritatea tenismenilor profesioniști sunt de acord că a fost nedreaptă descalificarea aplicată echipei Miyu Kato & Aldila Sutjiadi, Nick Kyrgios e de părere că cele două au fost descalificate pe merit. Deși este departe de Roland Garros 2023, australianul Nick Kyrgios a ținut să vorbească pe rețelele sale despre descalificarea cuplului Kato/Sutjiadi și că le-a dat lui Sorribes/Bouzkova trecere directă în sferturile de finală la dublu.
Nick consideră că s-a luat decizia corectă: "Peste tot în lume, indiferent dacă numele tău este scandat, idolatrizat sau huiduit, el va fi întotdeauna un factor al sportului. De ce se plâng atât de mulți oameni de asta? De asemenea, nu este vorba despre intenție, dacă lovești un copil cu mingea, este descalificare", a transmis Kyrgios pe Twitter.
Australianul a fost criticat dur pentru poziția sa, mai mulți internauți reamintindu-i că și el a lovit un copil de mingi la Australian Open, dar nu a fost sancționat în niciun fel. De asemenea, americanul Tennys Sandgren i-a replicat australianului cu un videoclip în care apare Federer în mai multe ipostaze "riscante" cu copiii de mingi. Până acum, Nick nu i-a răspuns americanului.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo