Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Recordurile stabilite de Djokovic după ce s-a calificat pentru a 12-a oară în semifinalele Roland Garros

Dani Morar

Publicat 06/06/2023 la 21:13 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Roland Garros pentru a 12-a oară în carieră. Sârbul a trecut de Karen Khachanov în 4 seturi, scor 4-6, 7-6, 6-2, 6-4, după un meci de 3 ore și 43 de minute.

Djokovic - Khachanov - Roland-Garros Rezumat

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Roland Garros pentru a 12-a oară în carieră. Fostul lider mondial s-a impus în fața lui Karen Khachanov în 3 ore și 43 de minute, cu scorul de 4-6, 7-6, 6-2, 6-4.
Pentru Nole a fost cea de-a 90-a victorie pe zgura pariziană, iar pentru un loc în finală va da piept cu câștigătorul meciului dintre Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas.
În setul secund s-a mers cu serviciul până în tie-break, unde sârbul a jucat fără greșeală și nu a cedat niciun punct. A fost cel de-al 119-lea tiebreak câștigat de Nole la un Grand Slam în era Open. Doar Roger Federer (152) și John Isner (124) au câștigat mai multe.
Pentru Djokovic este a 19-a victorie consecutivă la turneele de Grand Slam. Sârbul a cucerit titlul la Australian Open și a trecut de 5 adversari la Roland Garros și va juca semifinala cu numărul 12 la Paris.
Fostul lider mondial este doar al treilea jucător din era Open care ajunge în cel puțin 45 de semifinale de Grand Slam. Ceilalți doi sunt Roger Federer (în circuitul ATP) și Chris Evert (în circuitul WTA).
Citește și:

Reacția lui Novak Djokovic după ce s-a calificat în semifinalele Roland Garros

La finalul partidei, Djokovic a oferit obișnuitul interviu pe teren, în care a recunoscut că nu a jucat cel mai bun tenis al său în anumite momente și că a avut un adversar redutabil: "Cred că și datorită jocului lui am jucat eu slab în primele două seturi. Nu mi-am găsit ritmul, am greșit mult. Am intrat greu în meci, dar apoi am jucat tie-break-ul perfect în setul doi și de acolo am jucat mult mai sus ca nivel.
În finalul setului 4 a reușit re-break-ul, dar una peste alta a fost o mare bătălie, așa cum mă așteptam. Sunt sferturi de finală la un Grand Slam, nu o să-ți facă nimeni cadou victoria. Sunt fericit că am trecut de această mare provocare astăzi. Am un mare respect pentru Karen, este un mare luptător, un mare jucător. Îi urez multă baftă în continuare".
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo