Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic a pus sub lupa sa super-duelul Nadal-Zverev din turul 1 de la Roland Garros: "Sunt nerăbdător"

Maria Olteanu

Publicat 23/05/2024 la 22:21 GMT+3

După ce s-a calificat în semifinale la Geneva, Novak Djokovic a fost întrebat de super-confruntarea care va urma pe zgura pariziană, în primul tur, între Rafa Nadal, regele acestei suprafețe, și Alexander Zverev, câștigătorul Masters-ului de la Roma.

Alexander Zverev, Novak Djokovic și Rafa Nadal

Credit imagine: Getty Images

Cea de-a 123-a ediție a Roland Garros e pe cale să înceapă în capitala Franței. Turneul din acest an va reuni încă o dată cele mai mari nume din tenis, toți legendarii sportivi din sportul alb luptând pentru prestigiosul titlu pe zgura pariziană. Joi a avut loc tragerea la sorți a celor două tablouri, iar la masculin vom avea parte de un duel extrem de încins și de interesant încă din primul tur.
Rafa Nadal, poate la ultima sa prezență pe zgura de la Paris, pe care a dominat-o categoric în ultimele decenii, va avea parte de o misiune extrem de dificilă încă de la primul meci.
Supranumit "Regele Zgurii" datorită celor 14 titluri pe care le are în palmares la Paris, Rafa a avut un ghinion teribil la tragerea la sorți a tabloului de la Roland Garros. Ibericul îl va înfrunta în primul tur pe Alexander Zverev, proaspăt campion la Mastersul de la Roma, aflat în mare formă pe zgură. Neamțul e numărul 4 ATP și pornește ca favorit în fața mult mai titratului jucător, chiar dacă este condus cu 7-3 la meciurile directe.
În seara în care a avut loc tragerea la sorți, Novak Djokovic a avansat în faza semifinalelor la turneul de 250 de puncte ATP de la Geneva (Elveția), iar la finalul partidei sârbul a fost întrebat despre super-duelul care va urma la Roland Garros între Nadal și Zverev.
Nole a afirmat fără ezitare că este extrem de nerăbdător să urmărească această partidă și l-a avertizat pe neamț că Rafa va fi un oponent extrem de puternic în acea confruntare.
"Da, am văzut. Spectacol total. Sunt nerăbdător să văd acest meci, va fi un meci foarte interesant.
Zverev este în mare formă, după ce a câștigat la Roma. Pe terenul de la Roland Garros, nu mai este același Rafa cu care suntem obișnuiți. Este Roland Garros, așa că vom vedea ce se va întâmpla", a spus liderul mondial, în Elveția.

DJOKOVIC ȘI NADAL, PE ACEEAȘI PARTE DE TABLOU LA ROLAND GARROS

Zverev pornește ca favorit datorită stării de sănătate și nivelului de competivitate din acest moment al adversarului său, însă dacă spaniolul se califică mai departe, atunci ar urma să aibă parte și de unii adversari mai accesibili.
David Goffin ar urma să fie adversarul lui Nadal din turul 2, în timp ce în runda a 3-a, regele zgurii ar urma să îl înfrunte pe Griekspoor sau McDonald. Greul poate începe din turul 4, cu adversari precum Rune sau Khachanov, în sferturi l-ar aștepta Medvedev sau De Minaur, în timp ce în semifinală ar putea da peste marele său rival, Novak Djokovic. Pe cealaltă parte de tablou se află Jannik Sinner și Carlos Alcaraz, doi dintre cei mai buni 3 jucători ai lumii.
Tabloul virtual al sferturilor de finală de la Roland Garros:
  • (1) Djokovic - Ruud (7)
  • (4) Medvedev - Zverev (5)
  • (3) Alcaraz - Rublev (6)
  • (2) Sinner - Hurkacz (8)
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo